Nyeste indlæg omkring
Landdyr

Alt om dyr på landet

I Danmark har vi en lang tradition for at holde blandt andet køer og svin som en del af vores landbrug. Mens nogle af landdyrene indgår i de store, industrielle landbrug, er der også mindre, økologiske landbrug og hobbylandbrug rundt omkring i landet. Der findes også familier, der bor på nedlagte landbrug, og som holder køer, svin eller får for fornøjelsens skyld.

Hvis du holder køer, svin, får eller høns, så kan du her på siden få gode råd til hverdagen med husdyr, hvad man skal være særligt opmærksom på samt andre gode forslag og idéer til livet med dyrene.

 

Til dig med landbrug

Et hobbylandbrug er landdyr eller husdyr hos private, som kan være et lille hønsehold, et par køer, eller nogle får og heste.

Du har et hobbylandbrug, hvis din samling af dyr består af op til:

 

To køer med tilhørende kalve

Fire stykker andet kvæg

Fire heste med tilhørende føl

To søer med opfedning af maksimum fem slagtesvin

Ti får med lam

Ti geder med kid

30 høns

 

Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan man holder et hobbylandbrug, og hvordan man sikrer dyrenes velfærd på den bedst mulige måde. Hvis du er interesseret i at slagte dyrene, kan du også blive klogere på, hvilke foranstaltninger man skal gøre sig i den forbindelse.

Hvis du har et økologisk landbrug, er der mange ting og regler, man skal være opmærksom på for at være sikker på at leve op til kravene. Men udfordringerne i forbindelse med det kommer tifoldigt tilbage i form af glæden af at drive sit helt eget økologiske landbrug. Du kan læse mere om økologi her på Dyrelivet.dk.