Opnå et bedre hestemiljø - brug miniwrap

21. jan 2021

Heste kan ikke tale. Derfor kan de heller ikke lige så nemt kommunikere, hvis indeklimaet i hestestalden ikke er optimalt. Hvad du måske ikke vidste, er at støvet fra hø kan bidrage til et dårligt indeklima; nogle heste kan endda have støvallergi, hvorfor det kan blive en pinsel for dem at stå i stalden. Det kan derfor være en ide at udskifte det klassiske hø med miniwrap. Det er en type grovfoder, enten græs eller hø, pakket ind i plastik. Miniwrap kan holde sig tørt, er næringsrigt for hestene, og er samtidig et allergivenligt produkt, så dine heste kan få et bedre indeklima. Du kan bestille miniwrap i emballerede paller på 35-40kg, så du ikke kommer til at mangle foreløbig.

Hø og miniwrap – er der forskel?

Miniwrap til heste og hø lyder meget ens, hvorfor vi lige vil forklare, hvad forskellen er.

  • Hø er tørret græs, som bindes i baller, når græsset er tilstrækkeligt tørt. Det er ellers svært at få normalt hø til at holde sig tørt i Danmark, når temperaturen hele tiden skifter. Vi understreger dog, hvor vigtigt det er, at græsset er tørt, fordi våde strå kan forårsage mug i ballen.
  • Wrap og miniwrap er også tørret græs. Forskellen er bare, at græsset pakkes ind i plastik, inden det er fuldstændig tørt. Det skaber et surt miljø inden i den lukkede plastik, hvorfor græsset kan holde sig bedre.

 

Kendetegnet ved begge er, at de sørger for nok næringsindhold til dine heste. Det kan dog være en fordel at anvende miniwrap, hvis du vil sørge for en gode indeklima til dine heste.

Læserne kommentarer