6 perfekte familiehunde

19. nov 2019

Her er 6 bud på børnevenlige hunde

Uanset hvilken hunderace vi snakker om, er det ikke nogen hemmelighed, at hunden er menneskets bedsteven. Når man som familie skal have en ny hund, så skal man vælge én, der har det et temperament, som passer til familielivet og især til børnene. Det er også vigtigt at overveje, om man som familie kan stimulere hunden korrekt, så den får de børnevenlige træk.

Har du brug for inspiration til at vælge jeres nye, firbenede familiemedlem, så læs med her, hvor vi giver dig svaret på de 6 hunde, der kan være jeres næste familiemedlem.

 

  1. Den allergivenlige hund: Bichon Havanais

Bichon Havanais er en lille og silkeblød hund, som har et kærligt temperament. Den foretrækker, at dens mennesker er tæt på, da den er meget orienteret omkring dem.

Hvis der er allergi i familien, er Bichon Havanais den helt perfekte hund, fordi den ikke fælder. På grund af det blide temperament er Bichon Havanais nem at træne og er et rigtig godt bud på en god familiehund

 

  1. Den snorkende og charmerende familiehund: Mops

Mopsen er en kærlig og sjov hund, som har en social personlighed. Den er velegnet som selskabshund under alle forhold og i ethvert familiemønster.

I forhold til andre hunde er mopsen lidt doven, og den kræver ikke meget motion. Desuden er den blød at ae for små børn. Mopsen laver mærkelige lyde, og når den sover, snorker den. De charmerende lyde er søde at lytte til – både for børn og voksne.

Lydene kommer fra en medfødt defekt, som er et biprodukt ved avlsarbejdet.

 

  1. Til den aktive familie: Beagle

Beaglen er avlet med henblik på harejagt, og den har derfor et kæmpe jagtinstinkt. Den er lille til medium i størrelsen, og den har et godt temperament. Beaglen er en blid hund, som er åben og social – derfor er den heller ikke kendt for at være en god vagthund. Den kræver relativt meget motion og er derfor den perfekte hund til den aktive familie.

 

  1. Den rejsevenlige hund: Yorkshire Terrier

Hvis I er en familie, der er glade for at rejse, er Yorkshire Terrier den helt perfekt hund, for den passer ind i de forskellige rejserygsække- og tasker, der findes til hunde.

Den er en lille hund med kæmpe personlighed, og den virker ikke skræmmende på små børn. Især hvis børnene har haft en dårlig oplevelse med en stor hund. Man skal dog ikke tage fejl af Yorkshire Terrierens størrelse – den kan sagtens holde vagt om sin familie og bjæffe autoritativt. Den lille størrelse og det glade sind gør Yorkshire Terrieren til den perfekte hund at rejse med.

 

  1. Knytter tætte bånd: Cocker Spaniel

Cocker Spaniel er velkendt som titelkarakteren i Disneys Lady og Vagabonden, og det er en glimrende børnevenlig hund. Den er en legesyg og glad hund. Den fylder ikke for meget, og er samtidig intelligent og meget kærlig overfor deres familier. De knytter meget tætte på til dem.

 

  1. Den lavbenede hyrdehund: Pembroke Welsh Corgi

Udseendemæssigt er corgien nede, men den er udadvendt, legesyg og energisk. Den kan godt lide at have noget at lave, derfor er den også en god hund til familien, der bor på en gård eller lignende. Her vil den bliver stimuleret rigeligt fysisk og mentalt. Corgien er god til at gø, og derfor er den også en god vagthund.

Den har også en lille overraskelse, som kommer bag på mange: Den har ingen hale.

 

Læs også: Gode råd til hundetræning

Læserne kommentarer