Sådan vælger du den rigtige snor til din hund

24. jan 2017

Fakta: Der findes mange forskellige hundesnore, og de har stor betydning for din hunds trivsel. 

 

De 6 snor til din hund: vi guider her til hvilke snore, der passer til de forskellige racer.

Uanset om du skal til at købe din første hundesnor nogensinde eller blot ønsker at erstatte den gamle hundesnor med en ny, der er lidt mere opdateret, så kan mulighederne nærmest synes overvældende.

Der er et meget stort udvalg af forskellige typer af hundesnore på markedet. Mange af dem hævder at være tiltænkt specifikke situationer eller adfærdsproblematikker. Så hvordan finder man lige ud af, hvilken snor, der passer til ens hund?

Vi giver dig her et overblik over de mest almindelige typer hundesnore:

 

  1. Førerline eller træningsline

Denne type hundesnor er den bedste snor til gåture og andre udendørs udflugter. Snorene kan variere i længde og giver dig muligheden for at trække din hund til dig eller styre den i en anden retning. Løkken for enden af snoren giver dig mulighed for at hægte snoren fast over dit håndled, så du kan håndtere andre opgaver imens, som for eksempel at samle op efter din hund med en afføringspose.

 

  1. Trafiksnor

En trafiksnor er kortere end en klassisk førerline og fæstnes tættere på hundens hals. Trafiksnoren øger din mulighed for at kontrollere din hunds bevægelser, når I befærder jer på overfyldte og hunde-distraherende steder, som for eksempel elevatorer og offentlige transportmidler. En kort trafiksnor er ikke egnet til længere gåture, da den begrænser din hunds luftveje og dens evner til at gå på opdagelse og lugte sig frem. Derfor bør den kun anvendes, når det er mest nødvendigt.

 

  1. Dobbelt hundesnor

En dobbelt hundeline eller hundesnor er ideel, hvis du ønsker at gå med flere hunde på én gang. Den består af to snore, der er fæstnet sammen i et enkelt håndtag. Vælg en variant, der kan rotere, så snorene ikke bliver så let viklede ind i hinanden. Vær opmærksom på, at hunde kan være meget forskellige at gå med – nogle kan være meget udadvendte, mens andre kan være meget sky – og derfor vil nogle hunde ikke være egnet at lufte samtidig med en dobbelt hundesnor. Derudover er dobbelt hundesnore ikke velegnet til meget trækkende hunde eller hunde, der på anden vis er svære at håndtere.

 

  1. Håndfri hundesnor

Med en håndfri hundesnor fæstner du din hund fast om livet på dig selv, i stedet for at holde den i hånden. Det kan være nyttigt, hvis du løbetræner med din hund, eller hvis du går med en barnevogn. Det kan også være nyttigt i forbindelse med hundetræning, da de frie hænder giver dig mulighed for at fokusere på det helt rigtige tidspunkt at give godbidden på, uden at skulle jonglere med hundesnor og godtepose på sammen tid. Men din hund skal være godt trænet til at gå i snor. Hvis den har en tendens til at zigzagge eller skifte side, når I går, kan du nemt snuble og falde.

 

  1. Ekstra lang hundesnor

En ekstra lang hundesnor egner sig til de hunde, der ellers ikke har adgang til en indhegnet have. Med den længere line kan i øve kommandoer som indlæring og apportering – men den kan også blot give din hund mulighed for at gå på opdagelse på sikker vis i området.

 

  1. Kædesnor

En kædesnor kan være nyttig, hvis du har en hund, der har det med at tygge og bide i hundesnoren såvel som andre ting - metalkæderne afskrækker hunden fra at bide generelt, når den finder ud af, at det ikke er særlig rart at bide i metal. Til gengæld er den ikke lige så komfortabel for dig som hundeejer at gå med, og så er de også mere tunge og sværere at have med sig.

 

Læserne kommentarer