Børst hundens tænder korrekt

05. jul 2017

Fakta: En voksen hund har 42 tænder.

 

Glem ikke at børste din hunds tænder

Husker du at børste din hunds tænder? Det bør gøres dagligt, hvis du vil holde hundens tænder sunde og raske.

Du børster selv tænder flere gange om dagen, men tænker du også over, at din hund faktisk på samme måde skal have børstet tænder - og helst hver dag?

Hvis din hund aldrig har fået børstet tænder før, er der en sandsynlig risiko for, at den har udviklet en form for tandsygdom i større eller mindre grad, når den fylder tre år. Hvis det ikke bliver behandlet, kan det risikere at sprede sig i kroppen og udgøre en helbredsrisiko for organerne.

Men der er heldigvis en måde til at undgå et sådan scenarie: Børst dens tænder hver dag og hold hundemunden sund!

 

Et spørgsmål om tilvænning

Har du børn, der hader at få børstet tænder, eller kan du selv huske, hvor meget du hadede at få børstet tænder, da du var lille?
I dag tænker du sikkert slet ikke over det, og det skyldes primært, at du har vænnet dig til det, efter at have gjort det i mange år. Det samme gælder for hunde – jo hyppigere, du gør det, desto mere vænner de sig til det.
Derfor er det også vigtigt at få en god tandbørstningsvane i gang lige fra hunden er hvalp, så den vænner sig til, at tandbørstning er en almindelig del af dens hverdag.

 

Køb det rigtige udstyr

Det er alfa og omega at have det rigtige udstyr til din hund, når du vælger at børste dens tænder. Du må aldrig bruge tandpasta beregnet til mennesker, da din hund kan blive meget syg af det. Brug udelukkende speciel hundetandpasta.
Du kan både købe en særlig lang tandbørste beregnet til hunde eller bruge en fingertandbørste. Mange hundeejere foretrækker at bruge fingertandbørsten, da man lettere kan komme rundt i hundens mund.

 

Gør det til noget positivt

Det er nok de færreste hunde, som vil bryde sig om at få børstet tænder. Derfor er det en god idé at gøre det til en positiv oplevelse ved for eksempel altid at gå en tur med den bagefter eller ved at give den en ekstra god godbid. På den måde kommer hunden til at associere det at gå børstet tænder med noget positivt, fordi det altid bliver fulgt af noget lækkert eller rart.

 

 

 

 

Læserne kommentarer