Lydtræning mod hundens fyrværkeriangst

09. feb 2022

Sådan vænner du hunden til høje lyde

Farer din hund altid op ved den mindste lyd, og er du nervøs for nytårsaften med masser af fyrværkeri? Læs med her og find ud af, hvordan du lærer menneskets bedste ven at håndtere høje lyde.

 

Dyr er sjældent glad for høje lyde

De fleste har sikkert prøvet at forskrække deres kæledyr med en høj lyd. Hunden flygter i skjul, og ubehaget og frygten er nærmest til at spore i de våde hundeøjne. Dyr reagerer ofte voldsomt på høje lyde, de ikke kender til, og det kan være alt fra støvsugeren derhjemme til krudt og fyrværkeri nytårsaften. Derfor er det ikke altid helt til at vide, hvad man skal og kan gøre for at være god ved sit kæledyr. Det er dog sjældent rart at se sit kæledyr reagere på denne måde, og derfor kan man med fordel øve sig, inden det bliver tid til fyrværkeri.

 

Forebyg og start i god tid

Det er heldigvis muligt at afhjælpe sin hunds voldsomme reaktion, og det vil være til stor hjælp både for dyret og dig selv. En måde at gøre dette på er ved at afspille lyde for dit kæledyr. Start med en lav lydstyrke og arbejd dig op i takt med, at din hund vænner sig til det.

 

Det er vigtigt, at hunden er tryg, mens det sker, og bliver det for højt og voldsomt, kan det være nødvendigt at gå et par trin tilbage.

 

Lydtræning bruges i alle aldre

Denne form for lystræning kan bruges på hunde i alle aldre, så de kan afhjælpe deres bange reaktioner for fyrværkeri. Uanset om hunden er hvalp eller ældre, kan du sagtens træne den op til at lære lydene at kende og ikke være bange for dem.

Læserne kommentarer