Disse 6 hunde fælder ikke

19. okt 2017

Disse 6 hunde fælder ikke

Er du også glad for hunde, men bliver du snottet og tilstoppet af de mindste hundehår? Så findes der heldigvis hunde som ikke fælder, og som du kan have i dit hjem. Vi har samlet 6 hunde der ikke fælder, der betegnes som allergivenlige. Det er dog stadig ikke sikkert, at du kan tåle dem, derfor bør du være grundig i din research. 

 

  1. Malteser

Malteseren tilhører barbichon-gruppen, og stammer fra middelhavsøen Malta. Denne lille hund er kendetegnet ved sin hvide pels, der kan blive ganske lang. På grund af sin lille størrelse, så var Malteseren også en meget populær selskabshund i datidens højere sociale klasser, og som oftest blev købt for svimlende beløb af de rige damer. Malteseren er en meget legesyg og aktiv hund. Den er nem at håndtere, hvorfor den passer godt til de fleste familier. Den hvide pels krøller og bølger let, og kræver daglig behandling. Størrelse: 20-25 cm. Alder: 12-15 år.

 

  1. Bolognese

Denne lille, hvide krøltop tilhører ligesom Malteseren til barbichon-gruppen fra middelhavsområdet. Ligesom Malteseren var Bolognesen en yndet hund blandt de høje sociale klasser, og var derfor mere eller mindre fast inventar i det italienske hof, og senere det resterende af Europa. Racen er i dag ikke særlig udbredt, men er stadig lige så legesyg og social som sine forgængere. Selvom der er tale om en ganske lille hund, så har den et ret højt energiniveau, og har derfor et moderat behov for motion. Bolognesen fungerer godt sammen med børn, og er derfor velegnet som familiehund. Pelsen kræver daglig pleje, og det anbefales, at den bliver børstet dagligt. Størrelse: 35,5 cm. Alder 12-14 år.  

 

  1. Komondor

Denne store, hvide hund har et meget karakteristisk udseende. Pelsen minder nemlig om lange og tykke snore, og giver den dermed et ret moppeagtigt udseende. Komondoren stammer fra Ungarn, hvor den har eksisteret i flere hundrede år, og den er i dag stadig enormt populær i sit hjemland. Man skulle ikke tro det, på grund af den lange pels, men denne hund er faktisk både hurtig og adræt. Og af den grund har den i tidens løb været brugt flittigt som vagt- og hyrdehynd. Hunden er velegnet til familier med børn, men kan være aggressiv over for andre hunde. Derfor er det vigtigt, at den tidligt bliver socialiseret med andre hunde. Størrelse: min. 65-70 cm. Alder: 10-12 år.

 

  1. Yorkshire terrier

Yorkshire terrier eller Yorkien, som den oftest bliver kaldt, har sin oprindelse i England. Den var på grund af sin meget lille størrelse på knap et par kg fast inventar i det engelske hof, hvor den fungerede som selskabshund. Den var derudover også en fortræffelig rottejæger, hvorfor den også hjalp kulminearbejderne med at komme rotteplagen til livs. På trods af sin lille størrelse har Yorkien et stort energiniveau, og har brug for daglige gåture. De fleste Yorkies har ikke meget respekt for andre hunde og er meget selvstændige. Derfor er den heller ikke velegnet til børnefamilier. Den glatte pels kræver meget pleje. Størrelse: 15-28 cm. 13-20 år.  

 

  1. West highland white terrier

West highland white terrier eller bare Westie, som den også kaldes i daglige munde, er en lille, frisk og yderst aktiv hund, som nok skal holde din puls oppe. Oprindeligt blev Westien brugt til at jage mus og rotter, derudover blev den også sendt under jorden for at trække ræve og grævlinge ud af deres grave. Westien er en meget social hund, og fungerer derfor godt som en familiehund, da den sagtens kan håndtere både fremmede og børn. Ligeledes er den meget nem at træne. Dog kan den godt være en smule højlydt, da den er ret gøende. Westien har en hvid og grov pels, som kræver en del daglige pleje. Størrelse: 28 cm. Alder: 12-16 år.

 

  1. Puddel

Denne karakteristiske hund har sin oprindelse i Tyskland, hvor den i starten blev brugt som vandapporterende jagthund. Sidenhen har Pudlen også haft andre beskæftigelser såsom trøffelhund og cirkushund, men er i dag hovedsageligt familiehund. Af natur er Pudlen meget munter og lærenem, hvorfor den også fungerer godt som agilityhund. På grund af sin særprægede pels, er den ofte også blevet brugt i skønhedskonkurrencer. Størrelse: 24-60 cm. Alder 12-17 år.

 

Læserne kommentarer