Derfor er dyrefoder vigtigt

11. mar 2019

Derfor bør du købe dyrefoder i høj kvalitet

Hvad er helt præcist det rigtige dyrefoder til mit kæledyr? Det kan være et spørgsmål, som mange hunde- eller katteejere stiller sig selv. Der findes massevis af forskelligt dyrefoder fra mange forskellige mærker på markedet, og det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad der er det rigtige valg for, at din hun går og har det godt. Dit kæledyr skal – naturligvis – være sund og nærværende, og her er kvalitetsfoder et nødvendigt kriterie for det.

 

Trives dit kæledyr?

For at finde ud af hvilket dyrefoder, der er det perfekte match til din hund eller kat, kræver det naturligvis, at du kender dit kæledyr godt. Trives den, og er den høj på livet? Har den sund pels og hud? Har den normal afføring eller bevægelsesbesvær? Er den for tynd eller tyk, og spiser den det dyrefoder, du giver den? Hvis alt peger mod, at dit kæledyr er sund og rask, tyder det på, at det dyrefoder, du køber, er helt optimalt.

 

Kvalitetsfoder er en nødvendighed

Når det gælder dyrefoder, kan det ofte være fristende at vælge den billige løsning. Udgiften på kvalitetsfoder kan hurtigt sætte et negativt præg på bankkontoen, men det ændrer ikke på, at pengene er godt givet ud! Pris og kvalitet følges ofte ad, og det er bestemt ikke en undtagelse, når det gælder dyrefoder. Dit kæledyr har brug for proteiner, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler, og det sikrer du nemmest gennem køb af foder i ordentlig kvalitet.

 

Aktivitetsniveau – hvad betyder det? 

Går du ofte lange ture med din hund, har den med på jagt eller slæber den med til hundetræning? Eller har du blot en meget energisk hund? Hvis det er tilfældet, at din hund har et højt aktivitetsniveau, bør du købe dyrefoder med et højt energiniveau. Racer med lavere energiniveau – eksempelvis engelsk- og fransk bulldog – skal derimod ikke have for energiholdigt foder, hvis det vil undgås at vægten løber løbsk.

 

Kvalitetsfoder gør dit kæledyr højt på livet

Husk det – kvalitetsfoder kan øge glæden ved at have hund eller kat. Hos Køge Dyreklinik er deres erfarne personale ikke blege for at hjælpe dig med dit problem. Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan du fodrer dit kæledyr på den mest hensigtsmæssige måde, kan du læse mere her.

 

 

Læserne kommentarer