Oplev det vilde Afrika

18. aug 2017

Det vilde Afrika – oplev det mens du kan

Safari i Afrika er et af de allerstørste rejsefænomener i Danmark såvel som udland. Safarien er populær fordi bymennesket får lov til at opleve det vilde Afrika. Safarien tester grænser af, men udvider også horisonterne. En safari giver dig mulighed for at opleve gnuernes massevandring, og opleve hvordan jorden ryster og larmer pga. flere millioner klove. Safarien byder på løvernes jagt efter deres bytte. Og mange, mange flere ting. Der findes ingen ende på de muligheder og den variation af dyreliv, du vil opleve ved en safari. Har du ikke været på safari før, og vil du gerne prøve det, er den triste nyhed dog, at du hellere må komme af sted snarest for at opleve hele det diverse dyreliv, en safari i Afrika har at byde på. Venter du for længe, risikerer du således at miste muligheden for at se næsehorn, elefanter, tapirer, vandbøfler, flodheste, vortesvin og hjorte. Ny forskning konkluderer, at 60 % af verdens 74 største planteædere er truet med udryddelse. Langt den største trussel udgøres af krybskytteriet mod de store dyr, hvis kropsdele kan sælges for store summer penge. Overvejer du at tage på safari, bør du derfor overveje at gøre det nu fremfor senere.

 

6 gode råd til dig, der overvejer at tage på safari

Skal du afsted på Safari er der en jungle af muligheder, og det kan være svært at finde hoved og hale i præcis, hvilken safari du bør vælge. Hvilket land skal du på safari i? Hvordan skal du bo? Osv. Her er nogle gode råd til dig, der skal afsted på safari for første gang.

 

  1. Få hjælp af en ekspert

Den bedste safari får du, når du får hjælp af en ekspert, der har prøvet det før. Få hjælp med planlægningen af en, der ved hvad det handler om og kender de bedste steder.

 

  1. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Sørg for at have styr på boligsituationen. Bor du centralt er der rig mulighed for også at opleve det rige dyreliv, når du om aftenen sidder og slapper af efter dagens strabadser. Vurder også, hvor mange ud gerne vil bo med. Bor du centralt, men sammen med mange andre påvirkes dyrelivet mere, og chancen for at se dem bliver derfor markant mindre.

 

  1. Husk varmt tøj

Om dagen er der meget varmt, men om aftenen og natten bliver det altså køligt. Tag tøj med til forholdende og pak en fleece, så du også kan holde varmen når solen går ned.

 

  1. Vælg mellem at rejse alene eller i gruppe

Find ud af, om du helst vil have en privatsafari eller har det okay med at gøre det i en gruppe. Det skal selvfølgelig også afstemmes med dit budget.

 

  1. Afstem dine boligønsker

Der findes et rigt udvalg af boligsituationer. Vil du bo i et lodge, telt eller en hytte? Hvor luksuriøse skal forholdene være? Der er mange muligheder. Hav in mente hvad du vil have ud af din safari idet du vælger dit boligønske.

 

  1. Guiden er vigtig

Det vigtigste kriterie for at få en god safari er guiden. En god guide sørger for, at du ser de dyr, du skal se og kender vildmarken godt nok til at finde dem i deres naturlige omgivelser.

 

Udforsk verdens bedste safariland

Med mulighed for en perfekt safari, bestigning af Kilimanjaro samt afslapning på Zanzibar, er Tanzania det perfekte safariland. Her har du den største chance for at opleve ”The big 5”, dvs. løven, leoparden, næsehornet, elefanten og vandbøflen. Du vil opleve en unik natur og et unikt dyreliv og kan jo vælge at slutte safarien af med lidt badeferie på Zanzibar. Lyder en tur til verdens bedste safari-land som noget for dig, kan du få hjælp af Tanzania Tours til at bikse din perfekte safari sammen. 

 

 

 

Læserne kommentarer