Send dit kæledyr i dagpleje

29. jan 2018

Derfor bør du sende dit kæledyr på pension, når du er på ferie

Vinteren er snart ovre os, og mange af os drager derfor på skiferie i vinterferien. Og for familier der ikke har kæledyr, er det bare at få fyldt bilen og skiboksen og så tage af sted. Men hvis du har hund eller kat, så er der lige et par ting, du skal have styr på, inden du sætter dig ind i bilen og kører mod de stejle løjper. For hvis du ikke har mulighed for at tage din hund eller din kat med, må du få nogen til at tage sig af dit kæledyr, og her kan en dyrepension, være en rigtig god beslutning.

 

Så længe kan dit kæledyr være alene hjemme

Hvor mange timer din hund eller kat kan være alene hjemme, afhænger i høj grad af din hund eller kats race, personlighed og ikke mindst alder. Der er samtidig også store forskelle på, om du har en kat eller en hund:

  • Hunde

Hunde bør ikke være alene hjemme mere end 6 til 7 timer om dagen, ellers begynder de at kede sig og kan blive utrygge ved at være alene. Det betyder, at du kan komme hjem til et hus, hvor der er blevet bidt i både møbler og hynder.

Har du en hvalp, skal den trænes til at være alene. Det gør du ved, at gradvist lade den være alene i længere tid. I starten bør den ikke være alene hjemme i mere end et par timer, ellers kan du risikere en hund der er angst for at være alene.

 

  • Katte

Katte har det som regel lettere ved at være alene hjemme, mens du er på arbejde, men igen afhænger det af alder. Har du en killing, skal den, ligesom en hundehvalp, trænes til at være alene hjemme. Det kan du gøre ved at lukke den inde i et rum, men du stadig er derhjemme, og efterfølgende lade den være mere alene.

Desuden kommer det også an på, hvilken katterace du har, og om det er en inde- eller udekat. Udekatte har nemmere ved at være alene i en hel weekend, hvorimod indekatte er afhængige af daglige besøg.   

Har du en kat, der ikke har lært at være alene hjemme, kan du risikere, at den udvikler separationsangst. Har din kat separationsangst, vil den typisk være hyperaktiv, når du kommer hjem, ligesom den også vil have tilbøjelighed til at være mere urenlig.  

 

Fordele ved at vælge en pension

Kan I ikke få den nære familie, en gode ven eller en nabo til at passe jeres kæledyr, mens I er på skiferie, så er I nød til at finde en dyrepension, hvis I altså ikke kan tage jeres kæledyr med. En dyrepension er selvsagt ikke gratis, men der kan være mange fordele ved at vælge en dyrepension. Det er blandt andet:  

  • at der er nogen, der holder øje med dit kæledyr.
  • at dit kæledyr bliver fodret og aktiveret dagligt.
  • at dit kæledyr bliver socialiseret dagligt.

Du bør dog være opmærksom på, at det at sende dit kæledyr på pension kan være lidt af omvæltning for dit kæledyr. Hvis du har hund, kan det blandt andet betyde, at din hund måske har mistet appetitten i de første dage, den er hjemme igen. Dette går dog hurtigt over.  

 

Vælg den rette pension

Inden du sender din hund eller kat på hunde- eller kattepension, bør du grundigt undersøge markedet først, for der kan være store forskelle mellem faciliteter, og hvilke erfaringer de enkelte dyrepensioner har. Kig derfor efter positive anmeldelser og udtalelser om de forskellige dyrepensioner, og undersøg hvilke faciliteter de kan tilbyde. Prisen bør i høj grad være underordnet. 

Af faciliteter du kan holde øje med, kan blandt andet være:

  • Overdækkede gårde
  • Opvarmede bure
  • Daglig vask af bure
  • Mulighed for særlig kost.

Vigtigst af alt er, at du vælger en dyrepension med kompetente dyrepassere, og som kan sætte sig ind i dit kæledyrs behov. Det kan blandt andet være skånekost eller særlige faciliteter, som passer til din hund eller kat. Du kan blandt andet vælge en dyrepension som Tollund Hunde og Kattepension, og som har gode faciliteter i form af store løbegårde, masser af græs og eng, daglige rengøringer af bure og kattebakke og så videre.

 

Læserne kommentarer