4 nemme løsninger på hundeproblemer

12. jul 2017

Fakta: Hunde traumatieres meget nemmere end mennesker. Derfor er det vigtigt at give dem en god oplevelse af ting, de er utrygge ved.

Lette løsninger på 4 almindelig hundeproblemer

Hvis du har hund, er du med garanti stødt på disse fire problemer, som næsten alle hundeejere kæmper med. Heldigvis findes der lette løsninger på alle problemerne.

Din hund er med garanti den sødeste på hele jorden – lige indtil det øjeblik, du tænder for vandet for at give den et bad eller tager hundemedicinen frem.

Døjer du også en stædig eller rebelsk hund, der absolut ikke bryder sig om at spise medicin eller blive børstet, så findes der råd for problemerne.

Vi har her samlet de mest almindelige hundeproblemer og løsningerne til, hvordan det går fra surt til sjovt:

 

  1. Når du skal give hunden medicin

Det er ikke særlig rart for os mennesker at tage piller. De smager ubehageligt og kan være svære at synke. Derfor er det heller ikke retfærdigt, at vi forventer, at vores hunde skal spise deres piller uden problemer.

Men du kan gøre det meget lettere for hunden at synke pillerne ved at gemme dem i en lækker godbid. Ved at give hunden en godbid, bliver det meget lettere for den at indtage medicinen, delvist fordi den sikkert bliver helt distraheret og glemmer alt om medicinen ved duften af for eksempel lidt kylling eller bacon.

Det er en god idé at spørge dyrlægen til råds først, men ellers kan det også være en god idé at hakke medicinen i bitte små stykker og blande det i med maden, så hunden næsten ikke lægger mærke til det.

 

  1. Når du skal hunden et bad

Du er i badeværelset. Du kæmper med at forhindre din rystende, sæbeindsmurte lille hund i at kravle op ad karret, mens du spekulerer på, om den nogensinde vil tilgive dig og elske dig igen. Men det behøver ikke være sådan hver gang! Der er masser af ting, du kan gøre, så situationen bliver sjovere og lettere at komme igennem.

Det er indledningsvist en god idé selv at få hunden til at gå ind i badeværelset og hoppe op i karret ved hjælp af godbidder og masser af ros og anerkendelse – det er en meget bedre begyndelse i modsætning til at jage hunden rundt i huset, hive den ud under sengen og tvinge den i karret.

Gør dig i det hele taget umage med at undgå ting, der kan skabe negative associationer hos din hund. Prøv at undgå at få shampoo i hundens øjne og at hælde vand over hovedet. Sørg i stedet for at bruge vand med en behagelig temperatur og tal undervejs med hunden i et roligt toneleje – efter badet kan du belønne hunden med en godbid.

 

  1. Når du skal klippe hundens klør

Det sætter en skræk i livet på langt de fleste hunde, når du hiver klosaksen frem. Men det er vigtigt at klippe kløerne jævnligt, da det kan være utrolig smertefuldt for hunden at have for lange klør. Det er en god idé at vænne hunden til at få klippet fusserne, lige fra den er hvalp, så den kan blive mere vant til det.

Men hvis du har en ældre hund, kan det også sagtens lade sig gøre at gøre situationen betydeligt mindre dramatisk. Hvis hunden har haft en traumatisk oplevelse med den klosaks, du har på forhånd – hvis du for eksempel er kommet til at klippe en nerve over – så kan du med fordel købe en ny. Det kan måske synes ubetydeligt, men det kan hjælpe hunden med at få skabt nye oplevelse i forbindelse kloklipning.

Vær ikke nærig med godbidderne undervejs. Det kan hjælpe med at distrahere hunden. Du kan også starte op i det små. Start med at røre ved kløerne med en anden genstand, som for eksempel en blyant. Når hunden har lært, at den ikke behøver at frygte, når du rør ved dens poter og kløer, kan du langsomt vænne den til klosaksen også.

 

  1. Når hunden skal have sko og tøj på

Hundetøj ser måske fjollet og unødvendigt ud, men tænk lige over dette: En hund, der bor i byen, hvor der ofte bliver brugt kemikalier til for eksempel at smelte is på fortovene, har brug for hjælp til beskytte poterne fra disse afrydningsmidler. Hvis din hund er gammel eller for nylig er blevet klippet, kan en trøje hjælpe hunden med at holde på varmen.

Som så meget andet, er det en god idé at vænne hunden til at have tøj på tidligt – helst lige fra den er hvalp. Hvis det ikke har været muligt, kan du nå det endnu ved at køre påklædningssituationen sjov (læs: ved at give masser af godbidder).

Summa-summarum: Du må ikke give op! Ved hjælp af træning, tålmodighed og masser af godbidder, vil du være overrasket over, hvor hurtigt din hund vil blive komfortabel med aktiviteter, som den ellers hader.

Læserne kommentarer