Det skal du vide om eksotiske fugle

05. jul 2017

Fakta: Eksotiske fugle findes i varmere klimaer. De bliver dog ofte holdt som kæledyr.

 

På udkig efter en eksotisk fugl?

De eksotiske fugle er ofte meget flotte i deres klare, skrappe farver. De tager en del af vildtet ind i hjemmet, men er samtidig meget nemme at passe og omgås. Derfor er også meget populære kæledyr. Blandt de mest populære eksotiske fugle kan nævnes:

 

  • Undulaten er en af de mest populære eksotiske fugle i Danmark. Det er en lille papegøje, der stammer fra Australien og bliver 18 cm lang og vejer 40-50g. Undulatens levetid er 10-14 år.
  • Parakitten er den mest populære kæledyrsfugl i verden. Det er en papegøjeart fra Australien, der er mest kendt for sin fine grønne farve. Parakitten er meget venlig og social og bliver 5-15 år.
  • Tropefugle er en stor familie af mange arter, heriblandt siskener, strilder, finker osv. De er meget udbredte og lever sjældent længere end 3-5 år.
  • Kanariefuglen er en spurvefugl i familie med finker. Kanarien bliver cirka 13 cm og er ofte gulgrøn med mørke striber. De lever naturligt på Madeira, Azorerne og de Kanariske Øer. De er kendt for deres smukke sang og bliver typisk 5-6 år.

 

Det var kort om de mest udbredte eksotiske fugle i de danske hjem. Alle af dem er flotte og velegnede kæledyrsfugle, og det er en smagssag mere end noget andet, hvilken art, der er ens yndlings. Uagtet hvilken du vælger, bør du dog være opmærksom på et par ting, når du leder efter en eksotisk fugl.

 

Det skal du passe på

Langt de fleste eksotiske fugle har det godt i de danske hjem. Alligevel skal man som ejer være opmærksomhed på en række forhold, der har stor betydning for fuglenes velfærd. Buret er et meget vigtigt aspekt. Burets størrelse skal være tilstrækkelig stor til, at undulaten kan bevæge sig lidt omkring, og en decideret voliere, hvor de eksotiske dyr kan udfolde trangen til at bevæge sig er også en ide. Derudover er det også vigtigt at holde øje med temperaturen. Det er som sagt eksotiske fugle, der er avlet til bestemte klimaer, der er varmere end de danske. Har fuglene det koldt risikeres det, at de får luftvejsinfektion. Hold øje med om afføringen er tyndere end den plejer og om fuglen kvidrer mindre for at se efter symptomer til sygdom. Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at huske, at f.eks. undulaten er et flokdyr. Den trives således bedst i selskab med artsfæller, hvorfor det altid anbefales at købe undulater i par.

 

Det udstyr har du brug for

Inden du anskaffer dig en fugl, er det vigtigt, at du har udstyret i orden. Hos Dyrenes Eldorado har de alt det udstyr, du måtte have brug for uagtet hvilken eksotisk fugl, du ender med at vælge.  Find desuden dit fugleudstyr her.

 

Læserne kommentarer