Stimuler hundens hjerne

10. aug 2017

Hold hundens sind stimuleret med disse 3 lege

Størstedelen af hunde bliver i dag født som pensionister. Mange af dem har ikke længere en funktion som hyrdehunde eller jagthunde, men bruger størstedelen af deres liv i hjem, hvor der ikke bliver forventet andet af dem, end at de skal holde deres ejer med selskab.

Men uden at have noget at lave, begynder hunde at kede sig – de bliver ensomme og destruktive, og i sidste ende kan de blive overvægtige og syge.

Men det behøver ikke være på den måde. Med disse 3 simple aktivitetslege kan du stimulere din hund både mentalt og fysisk.

 

Arbejde for føden

Aktivitetslegetøj kommer i mange forskellige farver, former og prislejer. Du kan også lave dit eget. De har alle det til fælles, at de kræver noget af hunden i form af fysiske eller mentale opgaver, inden den kan modtage en belønning i form af en godbid.

Her er tre eksempler på aktivitetslegetøj:

 

 • Kast maden ud over græsset
  Denne leg er let og simpel – og den koster ikke noget. I stedet for at servere hundens mad i en skål, så kast den i stedet over græsplænen. Den vil elske at bruge sin snude til at gå rundt og finde maden.
 • Køb en aktivitetsbold
  En aktivitetsbold kan være kilden til mange timers underholdning. Du kan fylde den op med godbidder, og så bruger hunden tid på at få dem ud. De kan bruges af alle slags hunde.
 • Hundelegetøj i mange afskygninger
  Forskellige hundetrænere har udviklet deres eget aktivitetslegetøj. For eksempel har træner Nina Ottosson udviklet mange sjove puslespil og legetøj med forskellige sværhedsgrader. For eksempel kan du skaffe et puslespil, hvor hunden med sin snude skal skubbe til brikkerne for at finde godbidden.

 

Særligt til nogle hunderacer

Hundelegetøj egner sig ikke til alle hunde. De har meget forskelligt intelligensniveau. Også inden for den samme hunderace kan intelligensniveauet spænde bredt. Intelligente hunde har brug for mere stimuli.

De ti mest intelligente hunderacer er ifølge Stanley Coren, professor i hundepsykologi:

 1. Border Collie
 2. Puddel
 3. Schæfer
 4. Golden Retriever
 5. Doberman
 6. Shetland Sheepdog
 7. Labrador
 8. Papillon
 9. Rottweiler
 10. Australsk Cattledog

 

Uanset intelligensniveau vil din hund dog have glæde af at blive stimuleret. Det gælder blot om at finde frem til den aktivitet, der bedst passer til din hund og dens behov.

Er du i tvivl, så forhør dig hos en dyrlæge eller hundeopdrætter.

Læserne kommentarer