Har dit kæledyr de rette vaccinationer og den rette forsikring?

28. maj 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Selvom din hund eller kat stadig er ung og generelt altid virker sund og frisk, er det en rigtig god idé at give den et sundhedstjek en gang i mellem. Du har sikkert ofte travlt i hverdagen, og det er ikke altid dit kæledyrs sundhed, der er det første, du lige lægger mærke til.

Derudover er det også en rigtig god ide at overveje, om du har sørget for, at du kæledyr har den rette vaccination? En vaccine giver dit kæledyr mulighed for at danne antistoffer, og jo flere antistoffer, jo mere modstandsdygtig bliver dit kæledyr overfor diverse sygdomme.

 

En dyrlæge kan vurdere, hvilke vacciner dit kæledyr har brug for

Ligesom vi mennesker fra person til person har forskelligt immunforsvar, er det også vidt forskelligt, hvor gode dyr er til at danne antistoffer, og hvor længe de antistoffer bevares aktive i dyrets krop. Det er derfor rigtig svært at sige noget om, hvor ofte du bør få dit kæledyr vaccineret, da det afhænger af mange omstændigheder, men faktorer som f.eks. alder, ernæring, helbredstilstand og drægtighed kan hos mange dyr påvirke deres evne til at danne antistoffer. Hvis du vil være på den sikre side, er det derfor en rigtig god ide at besøge en dyrlæge, som kan vurdere, hvor ofte og hvilke vacciner, der er brug for.

 

Giv dit kæledyr en forsikring

Hvis uheldet er ude, og dit kæledyr bliver syg eller skadet, er det vigtigt, at du har en sygeforsikring. Der er efterhånden rigtig mange forsikringsselskaber, der tilbyder forsikring til kæledyr, men der er store variationer i, hvad der dækkes, og det er derfor vigtigt, at du undersøger det grundigt.

Inden du vælger en sygeforsikring til dit kæledyr, kan du med fordel overveje:

  • Hvad sygeforsikringen skal rumme? Hvad og hvor meget skal den dække?
  • Hvor mange penge er du villig til at poste i en forsikring?
  • Størrelsen af selvrisiko

Du kan altid tage kontakt til din dyrlæge, som kan give dig råd og professionel vejledning, så du kan tage et oplyst valg, som du efterfølgende kan være tryg ved. 

Læserne kommentarer