I stede for at smide skindet ud

28. aug 2018

Koskind på gulvet, rådyrtrofæ på væggen og lammeskind over spisebordsstolen. Det lyder måske, som om vi beskriver en jægers bolig, men de klichéagtige indretningsgenstande er blevet yderst populære i moderne boliger og endda minimalistiske hjem.

 

Skab en hyggelig atmosfære med verdens dyr

Dyretrofæer, dyreskind, gevirer og udstoppede dyr gør sig ikke kun godt i en jægers bolig, men også i et moderne hjem med en nordisk indretningsstil. Selv i de mest minimalistiske hjem, kan man finde et rådyrgevir hængende på en gennemtænkt plads på væggen, eller et hvidt lammeskind skødesløst slynget henover lænestolen. At indrette med dyr kan være med til at skabe en hyggelig, personlig og jordnær atmosfære. Uanset hvilken indretningsstil, du har i dit hjem, kan et lammeskind, en udstoppet fugl eller en zebrastribet pude være prikken over i’et.

 

På gulvet

Gulvtæpper har længe været glemt i indretningen, og både væg-til-væg-tæpper og kludetæpper blev buhet ud i 90’erne. I 2010’erne har de dog lavet et comeback, og nu er både kludetæpper og andre former for gulvtæpper yderst populære og moderne indretningsellementer (væg-til-væg-tæpper må til gengæld vente med deres comeback). Et stort koskindstæppe gør sig godt i en minimalistisk stue, hvor der er plads til, at øjnene falder på lige præcis tæppet. Bor du i et hjem med mange nips eller med andre iøjnefaldende eller farverige møbler, kan koskindstæppet hurtigt blive for meget og forstyrre øjet - så sørg for at holde stilen simpel.

 

På væggen

Man behøver ikke være jæger for at have et dyretrofæ hængende på væggen. Et rådyrhoved kan både pryde en helt bar væg eller fungere som en integreret del af en billede- eller plakatvæg. Synes du at de stirrende øjne og den pelsede mule er lidt for meget af det gode, kan du nøjes med det smukke, kringlede gevir. Er du kreativ og en lille smule modig, kan du skabe en kunstnerisk installation ud af geviret. Prøv fx at hænge de populære glødepærer rundt om geviret og brug installationen som sofalampe. Geviret kan også bruges som holder til hængeplanter i stuehjørnet eller som knage til din yndlingskjole i soveværelset.

 

På hylden

Udstoppede dyr. Vi kender dem mest fra folkeskolens biologilokale eller mormors stue. Ligesom væg-til-væg-tæpperne, har udstoppede dyr også været en udskammet indretningsgenstand i mange år, men ligesom gulvtæpperne, finder de efterhånden igen en plads i de danske stuer. Både større og mindre udstoppede fugle kan pryde stigereolen eller den rustikke egetræshylde med barkkant og læderrem. Tør du eksperimentere lidt med din indretning, kan du også prøve dig frem med andre udstoppede dyrearter.

 

På sofaen/ stolen

Lammeskind er en af de helt store kanoner, når det kommer til at indrette med dyr. Især slynget over spisebordsstolene i køkkenet eller over lænestolen i sofaen gør de sig godt. Lammeskind skaber en hyggelig og varm stemning, og så er de dejlige at ligge på, når vinteren kryber sig ind på os.

 

Faux Fauna

Er du ikke til at indrette med tidligere levende dyr, kan du stadig godt indrette efter fauna-trenden. I en tid hvor dyrevelfærd og veganisme er meget i mediebilledet, er der naturligvis tusindvis af alternativer til de tidligere levende indretningsgenstande. Du kan sagtens købe de populære trofæer lavet af materialer såsom træ, jern, metal og mdf-plader og dermed undgå de udstoppede dyr. Desuden findes der massevis af ”falske” lammeskind, som desuden er meget billigere end de ægte. Er du vild med dyremønstre, kan et zebrastribet tæppe eller en leopardprikket pude have samme effekt i dit hjem som rigtige dyreskind.

 

Læserne kommentarer