5 gode grunde til køb af hund

19. nov 2019

Derfor skal du have en hund

Når du får en hund, siger du hej til uhæmmet kærlighed, motion, latter, hele søndage i sengen samt udvikling i dine sociale kompetencer, og du siger farvel til drinks efter job. En hund gør dig til et gladere menneske og gør livet bedre og sjovere. Det er facts.

 

En nær ven der altid giver dig ret og altid er hjemme

Forestil dig at have en ven, der altid har tid til at lytte og altid er overglad, når han ser dig. Vi lever i en verden, hvor alle tumler fortravlede rundt, og troskab er lige så sjældent som guldbryllupper. Når kæresten eller manden er ude at fiske med drengene, og børnene har startet deres eget liv i storbyen, har du altid din logrende ven, der bekræfter dig, ligegyldigt hvad du siger. Dog kan du også risikere at overvurdere dig selv, fordi din firbenede ven aldrig modsiger dig. Det er så også den eneste ulempe ved at have hund.

 

Skaber konstant glæde og aktivitet

Med en hund i huset sker der hele tiden noget. De laver altid noget sjov. Og de vil hele tiden lege, nusses eller snakke med dig. Lad os være ærlige: Uden en hund kan der være tomt i huset. Den pudsige og fjollede hundeglæde forplanter sig desuden i mennesket, og hundeejere griner meget mere. Kontakten til din firbenede ven udløser desuden oxytocin, som er lykke- og kærlighedshormonet, der beskytter dig mod depression. Børn, der vokser op med hund i hjemmet, har også bedre sociale færdigheder samt større selvtillid end dem, der ikke er vokset op med hund.

Læs også: Hvilken hund skal jeg vælge?

 

Skaber sikkerhed

En hund giver et ekstra sæt øjne og advarer dig i farlige situationer. Som forælder er man konstant bekymret for sine børn og deres sikkerhed, og din dedikation kan ikke altid være nok til at beskytte dine børn og holde dem fra at komme til skade. Selv hunderacer der ikke er traditionelle vagthund, vil instinktivt handle for at beskytte deres familier. Med en hund er du og din familie altid i sikkerhed.

 

Menneskets bedste coach

Når du er hundeejer, behøver du ikke bruge penge på meditation eller læser bøger om, hvordan man lever bekymringsfrit i nuet. Når du går en tur med hunden, skal den nok føre dig direkte ind i nuet. Det kan være, du går og spekulerer over en samtale eller grubler unødvendigt over dit parforhold, mens du går tur med hunden. Den vil stoppe begejstret og brat op for at snuse til et eller andet, og i det øjeblik opdager du de farverige blomster og mærker vinden i håret. Pludselig er du til stedet og er nærværende. Lige her og nu.

 

Bedre sundhed

Det lyder måske for godt til at være sandt: En hund i huset sænker blodtrykket og kolesterolniveauet og lindrer stress. Hundeejere har færre episoder med depression, og motionen og de daglige gåture sørger for, at du er i bedre form end dem, der ikke har hund. Du kan ikke komme udenom motionen, for hunden skal jo luftes. Når man lufter sin hund, får man også positiv motion, fordi man træner og leger med dem. Det er win-win for begge parter.

Læserne kommentarer