Nyeste indlæg omkring
Gnavere

Store øjne og blød pels

Mange mennesker har meget svært ved at stå for de søde gnavere. En hamster, et marsvin, en kanin og en mus kan få selv de koldeste hjerter til at smelte med deres store, plirrende øjne, det karakteristiske overbid og den bløde pels.

Hvis du har en gnaver som kæledyr eller overvejer at anskaffe dig en, så kan du her på siden blive klogere på de små dyr, og hvordan man plejer dem bedst muligt.

 

Børn og kæledyr

Børn kan have rigtig stor glæde af at have et kæledyr. Det er sundt for børn at have tæt kontakt til dyr allerede på et tidligt tidspunkt i deres opvækst. Det udvikler deres forståelse for empati, og det styrker deres ansvarsfølelse at have et medansvar for en lille skabning.

Da en gnaver typisk ikke kræver lige så meget ansvar og pleje som en hund eller kat, vælger mange forældre en gnaver som kæledyr til deres barn. Derfor skal dyrene selvfølgelig stadig behandles på den bedst mulige måde, og man må aldrig glemme, at det er dyrets behov, man skal fokusere på. Du kan her på sitet blive klogere på, hvad man skal være opmærksom på, hvis man overvejer at købe en gnaver som kæledyr til sit barn.

 

Også for voksne

Men der er også mange voksne, der nyder at holde gnavere som kæledyr. Du kan gå til hoppetræning med din kanin eller udstillinger med dit marsvin, og hamstre og mus kan være underholdende at have som kæledyr.

Få inspiration til livet som ejer af en gnaver. Hvordan stimulerer man bedst sit kæledyr, hvad skal de have at spise og hvor meget skal man kæle med dem?