Slip for rotter på din grund

28. jun 2021

Hvad tiltrækker rotter til din have?

Rotter er nogle irriterende små skadedyr, som helst skal væk hurtigst muligt, når de opdages i dit hjem eller have. Men hvad er det egentlig, er tiltrækker rotterne? For det meste leder rotter efter mad, og følger altså bare vejen til nærmeste madstation – og det kunne være din have! Men derudover kan de også finde ly i din have, såsom i udtjente havemøbler, brændestabler eller lignende. Så, det er altså ly og mad, der tiltrækker rotterne til din have.

 

Fodrer du dyr i haven?

Har du dyr i haven, kan det også tiltrække rotter. Især hvis du fodrer dyr i haven, da maden tiltrækker rotterne. Rotter er nemlig altædende og spiser egentlig alt det, som de kan finde. Hvis du gerne vil fodre dyr i haven, og vil undgå rotter, så sørg for at have en rigtig god finmasket indhegning, sådan at rotter ikke kan komme igennem – rotteunger kan nemlig klemme sig igennem et hul på størrelse med en 50 øre! Sørg for at alle sider af indhegningen sikres. Derudover skal foder i haven opbevares i lukkede og rottesikrede beholdere, og du bør heller ikke overfodre eller lade foder stå hen over natten. Rotter indtager både hundelorte og fuglefoder, så sørg for at fodrester lægges i rottesikre kompostbeholdere eller til affald.

 

Sådan slipper du for rotter i dit hønsebur

Hvordan undgår du så rotter i hønsehuset, hvis du har et? Jo, du start med at rottesikre dit hønsehus – dvs. hæv huset over jorden. Dernæst skal der ikke være nogle sprækker overhovedet, og så sørg gerne for, at området omkring hønsehuset er rent. Sådan slipper du for rotter i dit hønsebur – og med de forrige gode tips slipper du for rotter generelt!

Læserne kommentarer