Få dit kæledyr vaccineret

01. nov 2019

Ligesom mennesker bliver vaccineret, er det også en god ide at få sit kæledyr vaccineret. På den måde undgår man, at dyret bliver unødigt syg og bærer smitte af sygdomme. En vaccination er dermed en måde at sikre sit dyrs velbefindende. Det er desuden, i mange henseende, lovpligtigt at have sit dyr vaccineret, hvis man kan have det med ud. Det kan for eksempel være hvis en hest skal til stævne eller en hund skal på kennel. Der findes, som du kan høre, mange gode argumenter for, hvorfor du skal huske at få dit kæledyr vaccineret. Men vi ved også, at det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. 

 

Undgå smitte

Har du en hund, kender du måske til den omtalte kennelhoste. Denne skal din hund vaccineres mod, før du kan tage den med ud. Og sådan er det også med andre dyr og andre sygdomme. Når man vaccinerer mod visse sygdomme, danner dyret antistoffer mod de sygdomme, og det er derfor ikke modtageligt for de sygdomme. På den måde beskytter du dit dyr på bedste vis, når du vaccinerer det, da du sikrer dig, at det danner immunitet over for en række sygdomme.

 

Få kontinuerlige vacciner

Det er vigtigt, at du holder styr på dit dyrs vacciner, og det er vigtigt, at du holder styr på, om de skal fornyes, eller om der kræves revacciner for en større effekt. Men det kan være svært at holde styr på. Derfor kan det være en god idé at alliere sig med en kompetent dyrlæge, der kan rådgive dig om hvilke vacciner der er vigtige, og hvilke vacciner der er bedst tilpasset det dyr og den race, du har.

 

Læserne kommentarer