Børns yndlingsdyr

28. aug 2018

Relationer, omsorg og ansvar

Er du selv vokset op med kæledyr i hjemmet eller bondegårdsdyr på marken, ved du uden tvivl hvor givende og lærerigt det er som barn at vokse op med dyr helt tæt på sig. En af de vigtigste ting et barn lærer ved at have sit eget kæledyr er ansvar. Et kæledyr skal have mad og vand, plejes, motioneres, kæles for og have masser af omsorg og kærlighed for at trives. Ved at give dit barn dette ansvar, har det rigtig gode muligheder for at tage disse egenskaber med sig videre i livet, hvilket gavner dem i relationer med andre mennesker. Dyr og børn er i stand til at skabe en helt unik relation, som nogle voksne vil have svært ved at forstå. Kæledyret kan fungere som en god ven, og kan være med til at udvikle dets sympatiske og uselviske evner. Desuden er det en god idé også at lære børn om dyr, der ikke lige egner sig til kæledyr. Her har vi samlet 5 dyr, der ofte ligger på listen over børns yndlingsdyr.

 

Menneskets bedste ven

Når man snakker om kæledyr er hunden et oplagt kæledyr til enhver familie med en smule overskud og fysisk plads på kontoen. Der er en grund til, at hunde går under kaldenavnet ’menneskets bedste ven’. Hunde knytter et nært bånd til deres ejere og er utrolig loyale om beskyttende overfor den familie, de bor hos. Børn elsker hunde, ikke blot fordi de er bløde, søde og gode at kramme, men fordi de mærker, at de får noget igen. Hunden er afhængig af den omsorg, pleje, kærlighed og motion, som mennesker kan give dem, og det elsker børn at være en del af.

Husk at menneskes bedste ven regelmæssigt skal til dyrlæge, som alle vi andre. Sørg for at din hund får de nødvendige vacciner, og skranter den lidt, kan en dyrlæge bedre end vi selv konstatere, om den skal behandles. 

Kaniner

Hunde er et kæmpe ansvar og fylder utrolig meget både fysisk og mentalt. Derfor vælger mange forældre de ”nemmere” kæledyr, såsom marsvin, hamstre eller kaniner. Kaniner har en KÆMPE nuttethedsfaktor, som langt de fleste børn falder for. Desuden er de sjove, aktive og nysgerrige modsat marsvin, som er mere inaktive. Fordele ved kaniner er, at de sagtens kan stå udenfor i et bur hele året rundt, så længe at de altid har været udekaniner. Kaniner kræver stadig motion, omsorg og pleje, men i mindre grad end hunde.

 
Elefanter

Elefanterne med deres majestætiske udseende og høje kampvægt fascinerer os alle, og især børn har tendens til at elske den urgamle dyreart. Elefanter er, som bekendt, ikke lige et dyr man har i stuen eller i haven, men kan ses i langt de fleste zoologiske haver over hele landet. Det er vigtigt, at børn får en forståelse for verdens dyrt, og at vi skal passe på dem i stedet for at udnytte dem.

 

Aber

Aber er sjove, uartige, legesyge, fjollede, kloge – og ja – minder egentlig utrolig meget om vores egen art, mennesket. Netop dette er en af årsagerne til, at børn er så fascinerede af aber – de kan genkende sig selv både i udseendet og væremåden, og så er de bare utrolig sjove at iagttage. Er alderen passende, kan man som forældre passende fortælle om, hvorfor ligheden mellem menneskearten og abearten er så slående.

 

Krokodiller

Dyr som krokodiller, hajer, slanger og andre frygtindgydende dyrearter sniger sig også ofte ind på listen over børns yndlingsdyr. Der er noget spændende ved dyr, der er farlige og uhyggelige at se på, og især børn er gode til at være fascinerede af de dyrearter, der ikke blot er de mest nuttede og pelsede.

Læserne kommentarer