Hvad skal din gnaver hedde?

18. dec 2019

Det perfekte navn kan gøre en stor forskel for den rolle, som et kæledyr får hos den enkelte familie. Der kan dog nemt opstå uenigheder om, hvilket navn der er det rigtige, og derfor kan det være godt med nogle metoder, som kan hjælpe med at finde det navn, der passer allerbedst til det enkelte dyr. Når det kommer til gnavere, spænder de mulige navne vidt, og kun fantasien sætter grænser for, hvad navnet kan være. Her får du 6 metoder til navngivning af din gnaver.

 

  1. Inspiration fra film eller sange er helt i orden

Navne til gnavere er ofte mere brede end navne til f.eks. hunde og katte, da en gnavers navn ikke bruges ligeså ofte, men det betyder også, at inspiration til en gnavers navn kan komme alle steder fra. Både unge som gamle har en yndlingsfilm, hvor en enkelt person især har betydning, og hvis dette er tilfældet, er det oplagt at opkalde sin gnaver efter denne person. Det kan også være en sanger, et idol eller noget helt tredje, som har gjort indtryk.

 

  1. Kig på dyrets udseende

En meget benyttet metode til at finde et passende navn til en gnaver er ved at kigge på gnaverens udseende. Er den en smule tyk, har den et fremfaldet øje eller et helt andet kendetegn kan dette være den perfekte inspiration til et navn. Navn og udseende kan også hænge sammen ved, at gnaveren opkaldes efter dens farve eller pels. Dette gør det samtidig nemt at kende forskel, hvis man har flere dyr i samme bur – hvis de hedder noget, som er tilpasset deres udseende, vil alle kunne se, hvilken der hedder hvad.

 

  1. I kan trække lod

Tilfældighedsmetoden er ofte den mest retfærdige, hvis der er diskussion om, hvilket navn der passer bedst. Står I med 5-6 navne til en gnaver, som I ikke kan vælge mellem, er lodtrækning en god metode til at finde et navn, som alle bør stille sig tilfreds med. Det er ikke altid, at lodtrækningen ender med et tilfredsstillende resultat for alle, og det kan sommetider være anledning til yderligere diskussioner.  

 

  1. Tænk ud af boksen

For alle dyr gælder det, at der er typiske navne, som er velkendte til den enkelte dyretype over hele Danmark. Men er du på udkig efter et mere specielt navn, må du tænke ud af boksen. Dette kan bl.a. ske ved at søge inspiration fra andre steder end normalt og f.eks. opkalde gnaveren efter hovedpersonen i en bog eller at vælge et helt tilfældigt navn fra en af de mange navnelister, som er tilgængelige i bøger og på nettet.

 

  1. Følg alfabetet

Skal du finde navne til flere gnavere, eller ved du, at du i længden ønsker mere end én, kan en rigtig god metode til at finde det rette navn være at følge alfabetet. A, B, C, D... Alle kender de 28 bogstaver, og er du helt blank med navne, er forbogstavet et godt sted at starte. Det kan samtidig gøres til en sjov leg at finde navnet, når forbogstavet er bestemt på forhånd – hvem finder først på det bedste navn med A?  

 

  1. Vent med at finde navnet til dyret har vist, hvordan det er

Skal navnet passe fuldstændig til den enkelte gnaver, kan det være nødvendigt at vente med at give den et navn til den har udvist personlighed. Altså – venter du et par uger med at finde et navn til gnaveren og har den i løbet af de uger larmet, mens den har spist, kan du kalde den ’Smaske’ med godt belæg. Det er både sjovt og smart at finde et navn, som passer til den enkelte gnavers adfærd, da dette også giver anledning til at følge med i dens udvikling og se, om navnets betydning holder ved.

Læserne kommentarer