The Big Five

01. nov 2019

Sydafrikas The Big Five

Skrevet af Camilla Struck

I Sydafrika er en stor del af naturoplevelsen landets fantastiske dyreliv. Skal du besøge Sydafrika i nærmeste fremtid, eller er du nysgerrig efter, hvad dyrelivet og naturen har at byde på – så anbefaler vi dig en tur på safari, hvor du kan opleve The Big Five. Tager man til Sydafrika, kan man ikke vende hjem uden at have set The Big Five, som er betegnelsen for nogle af landets største dyr. Det er løven, leoparden, elefanten, næsehornet og bøflen. Vil du vide mere om disse 5, kan du med fordel læse videre.

 

Hvad er The Big Five?

I Sydafrika kan du også opleve flodheste og giraffer, som er meget store dyr – men de er trods alt ikke en del af The Big Five. Betegnelsen går lang tilbage i tiden, hvor man brugte The Big Five til at betegne de 5 dyr, som var sværest at nedlægge – også især fordi de er farlige at jage. Der er bedst mulighed for at opleve The Big Five, hvis du er på safari ifølge af en guide. På den måde vil guiden kunne bruge tegn som ådsler, fodspor eller lignende, der alt sammen er tegn på, at dyrene er i nærheden. Derfor er der gode muligheder for at opleve dyrelivet sammen med en lokal.

 

Hvor kan man se The Big Five?

Kruger National Park får vores varmeste anbefaling til at opleve dyrene i Sydafrika. Her vil du opleve end nationalpark, der er mere end 100 år gammel, og derfor er der stor variation af dyr og en frodig natur. Parken er 21.000 m2, og vejene i parken er velegnede til kørsel. Dyrene i parken er vant til selskab, så man kan ofte få lov at komme helt tæt på – det er i sandhed en helt fantastisk oplevelse.

 

Læserne kommentarer