Fordele ved killinger

19. nov 2019

Derfor skal din kat få killinger

Har du en kat derhjemme, og er du i tvivl om, hvorvidt du skal forlænge dens stamtræ med et nyt kuld killinger? Det er fuldt forståeligt. Alle former for familieforøgelser kan virkelig trække tænder ud, men vi vil påstå, at det er det værd. Nu skal du høre hvorfor!

 

Pladsen er intet problem

Lad os nævne det åbenlyse. Killinger er et af de mest nuttede væsener på jorden, og de er bløde og kærlige. Men en kæmpe fordel er også, at katte ikke fylder ret meget. Man kan måske tænke det modsatte, når en håndfuld små, energiske væsener bliver sat i verden, men det er ikke tilfældet. Katte tager plads, hvor der er plads. Hvis en toværelses lejlighed med en lille altan er, hvad du kan tilbyde de nytilkomne katte, er det den plads, de befinder sig på. Og hvem elsker ikke lidt liv i huset?

Derudover sælger man også typisk nogle af killingerne, så hvis du kigger på alle de nyfødte og tænker på pladsmangel, så frygt ikke. Det er dig, der bestemmer, hvor mange katte du vil have i dit hjem.

 

Selskab til hele huset

En kat keder sig alene. Et tegn på, at din kat keder sig er, at den lægger sig til at sove om dagen, når ejerne typisk er ude af huset, og at den derfor er lysvågen om natten og kan forstyrre jeres nattesøvn. I det hele taget kræver en kat, der er alene, meget opmærksomhed fra sine ejere, fordi den ikke har andre legekammerater, og det efterlader et stort pres på ejerne, der skal stå for underholdningen alene. Men med et kuld killinger er der i hvert fald ingen risiko for ensomhed! Katten vil have nogle at tage sig af og se efter, og den vil ikke mindst kunne lege med de små. Det vil resultere i, at I højst sandsynligt kan mærke at katten med tiden vil kræve mindre af jer, fordi den nu kan få opmærksomhed og stimulation andre steder.

 

Den hårde tid går hurtigere over

Det er jo uundgåeligt, at jeres kat en dag går bort. Men sorgen bliver med al sandsynlighed knap så stor, hvis der står nogle søde unge katte klar til at tage moderens plads. Kun at have ét husdyr og mærke tomrummet derhjemme, når det dyr går bort, kan være utrolig hårdt. Det kan tilmed være svært bagefter at anskaffe sig et nyt dyr, træne det op og lære det at kende, men det kan gøre det hele meget nemmere at have en kat, der i forvejen er en del af familien, og som endda er i familie med den bortgående kat.

Der er altså mange fordele ved at lade din kat få killinger!

 

Læs også: Kom godt fra start med din kattekilling

Læserne kommentarer