Kæledyr sætter præg på din bolig

08. apr 2022

Hvordan vælger du dit husdyr?

At anskaffe sig et husdyr er ikke nogen lille ting. Tværtimod er det en af de helt store beslutninger her i livet. Et dyr er et levende væsen, og du skal være klar til at påtage dig det store ansvar, som følger med.

 

Hvis du når frem til konklusionen, at du godt kan magte ansvaret for et nyt husdyr, bør du tænke over det omfattende vedligeholdelsesarbejde, der følger med. Husdyr griser og slider på din bolig. Der er helt uundgåeligt. Men hvis du kan leve med denne ulempe, så skal du endelig smutte forbi dyrehandleren.

 

Kæledyr sætter præg på din bolig

De mest almindelig kæledyr at have i husstanden er hunde og katte. De sætter forskellige præg på din bolig.

 

Katten er glad for at hvæsse kløer, og den kan også finde på at gøre det på dine gulve og møbler. Derudover kan den adrætte kattekrop let komme til at vælte vaser ned fra kaminhylden og lignende. Det bør du altså tænke ind i din indretning.

 

Hunden kan særligt som hvalp have en tendens til at gnave i dine ting. Desuden kan dens kløer efterlade ret dybe ridser i dine gulve.

 

Hvordan forener du trægulve og husdyr?

Der er flere ting, som du kan gøre for at forene dyrelivet med dine trægulve. Er mærkerne i gulvet dybe, er en gulvafhøvling velegnet. Ellers vil en gulvafslibning ofte komme ridserne til livs uden problem.

 

Priserne på gulvafslibning er overkommelige, men det er ikke en holdbar løsning i længden, medmindre du har rigtig mange penge. Du vil med fordel kunne forebygge ridserne med en lakering eller ved brug af gulvtæpper rundt omkring i huset.

Læserne kommentarer