Sådan bekæmper du borebiller

27. maj 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

De fleste har oplevet kryb eller andre insekter i deres hjem. De færreste bryder sig om det. Et eksempel på sådanne ubehagelige gæster i huset er borebillen. Det er et insekt, der gemmer sig i træværk og gnaver i det, således at de kan forsage store skader. Men bekæmpelse af borebiller er selvfølgelig muligt. Her får du nogle gode råd.

 

Sådan er de kendetegnet

En borebille er oftest kendetegnet ved at have stribede punktstriber på dækvingerne. Deres larver er derimod hvide og krumme og med et mørkt hoved. De dukker ofte op i sommerperioden omkring juni til august og kan lægge mellem 20 og 60 æg på træoverflader eller i revner i træet. Det gælder altså om at holde udkig efter dem disse steder for at komme dem i forkøbet ved en borebille bekæmpelse.

 

Tiltrækkes af fugtigt træ

Borebiller tiltrækkes ofte af træ med høj fugtighed, og træsorterne rødel og birk er deres yndlingstræ. Der er derudover tit behov for en borebille bekæmpelse i køkkener, stalde, udhuse, kælder- eller loftsrum. De kan dog også angribe møbler, pileflet eller andet i huset, der består af træ. Også paneler eller lister kan stå for skud, når borebiller invaderer dit hjem. Generelt er fugt en synder, der er værd at holde øje med, hvis du vil undersøge, om dit hus har borebiller gemt i sig. Du kan eksempelvis tjekke for udgangshuller i træet på omkring 1-2 mm. eller gulligt savsmuldslignende boremel både under spær, lægter og bjælker. De voksne biller kan også befinde sig i vindueskarme, da de tiltrækkes af lyset derfra.

 

Få hjælp til bekæmpelse

Du kan godt forsøge at bekæmpe billerne selv, men der skal som oftest professionel hjælp til at slå angrebet helt ned. Hvis du tror, du har borebiller i huset, er det en god ide at kontakte en professionel, der har erfaring. De kan give en langtidsvirkende behandling, så billerne ikke vender retur, og du ikke skal bekymre dig om dem igen. For at forebygge angreb kan du flytte dine træmøbler mv. til et tørt sted.

 

Læserne kommentarer