Denne grøntsag skal du ikke give din kat

19. nov 2019

Derfor bliver katte bange for agurker

Måske er du en af de mange millioner mennesker, der har set videoen af katte, der bliver bange for agurker? Det er i hvert fald gået viralt, og det har været en overraskelse for mange at finde ud af, at katte bliver utroligt bange for agurker.

 

Kattens møde med agurken

For nogle år siden gik en video viralt, hvor man kunne se klip efter klip af katte, der blev skrækslagne over et pludseligt møde med en agurk.

Her filmede ejerne deres katte, mens de lagde agurker i nærheden af dem og derefter observerede, hvad der skete, når katten fik øje på agurken. Mange syntes, det var en sær reaktion at have på en grøntsag, der på ingen måde udgør en trussel, men der findes forklaringer på dette underlige fænomen.

 

Derfor udgør agurken en trussel

Mange forskere og dyrlæger har været ude at give deres mening om, hvad forskrækkelsen kan skyldes, og to forklaringer står især frem.

Den første forklaring er selve overraskelsen. Kattene bliver i al sin enkelthed bange for agurken, fordi den ikke lå der for et øjeblik siden, og fordi den nu pludselig kom så tæt på, mens kattene var optaget af noget andet. Og hvor et menneske nok ville have skreget, hopper katten af forskrækkelse i stedet for.

Den anden forklaring er, at agurken ligner en slange. Katte deler frygten for slanger med en del andre dyr, da de instinktivt ved, at en slange kan betyde død for dem.

 

En stressende oplevelse for katten

Selvom eksperimentet kan se underholdende ud på videoerne, anbefales det ikke, at man prøver det derhjemme. En forsker har blandt andet udtalt, at hvis man tester, om ens egen kat frygter agurker, kan man give den vedvarende psykisk skade og tilmed gøre den bange for de steder, hvor agurken lå. Derfor bør man undgå at prøve det selv.

Der findes dog en masse videoer på nettet af katte, der laver sjove ting, så lysten til at se katte opføre sig underligt kan nemt blive stillet uden at man prøver det selv!

Tags

Katte Myter

Læserne kommentarer