Hundens søvn er vigtig

12. nov 2018

God søvn er alfa og omega for din hunds helbred

Ligesom vi mennesker ikke fungerer særlig godt uden vores nattesøvn, har hunden i ligeså høj grad brug for en god og tryg søvn. Søvnen er hundens energikilde og gør dem derfor i stand til at lege og være nysgerrige om dagen. Derfor er det også meget vigtigt, at hunden har sit eget sted at sove. Mange sover med deres hunde i sengen, men det er faktisk bedre for hunden at have sin egen seng – som den kan søge hen til, når den trænger til fred og ro.

 

Hvordan sover en hund?

Hunde sover anderledes end vi mennesker, og derfor har hunde faktisk brug for mere søvn end mennesker. Det skyldtes, at mennesker tilbringer en større andel af søvnen i REM, som er den dybere søvn, end hunde gør. Hvis hunden skal være ordentligt udhvilet, er den nødt til at sove længere tid. Derfor er det at foretrække at smide hunden ud af sengen – selvom det kan være meget svært – og give den sin egen seng. På den måde får hunden sit helt eget sted, hvor den kan være, når den har behov for hvile.

Læs om de 10 tegn på at din hund er syg

Invester i en hundeseng og få en gladere hund

Uanset om du har en stor eller lille hund, så har din hund helt sikkert et specielt behov, hvad angår dens søvn. Alle hunde sover på forskellige måder, og dette skal du vælge hundeseng efter. Det er her vigtigt at rådføre sig med fagpersoner. Bor du eksempelvis på Sjælland nær Ringsted, kan vi anbefale at besøge Dyrenes Eldorado ApS, som har butikker i både Slagelse og Sorø. Dog har de også en webshop, hvor du kan opleve et solidt udvalg af hundesenge. Find en hundeseng her, som passer til lige præcis din hund og dens søvnmønster – så din hund kan få en god og tryg søvn.   

 

 

Læserne kommentarer