Passende gulv til kæledyr

17. feb 2022

Hvilke gulve er bedst til hjem med kæledyr?

Der er mange ting, man skal tage op til overvejelser, når man planlægger at få et kæledyr. En af de ting, man helst bør overveje i god tid, er ens gulvlægning- og behandling. Det er nemlig en ærgerlig ting at komme i tanke om på bagkant, hvor det kan være svært at reparere eller genbehandle. I dette indlæg vil du blive klogere på de mange muligheder, som du har for at gøre dit gulv stærkere og modstandsdygtigt over for både snavs og ridser.

 

Sådan vælger du det bedste gulv eller gulvbehandling, hvis du har hund eller kat

Hvis du står over for en renovation af dit gulv, bør du som dyreejer vælge et slidstærkt gulv, der er særdeles velegnet til folk med husdyr. Hvis du ikke i forvejen står over for en renovation eller flytning, foretrækker du formentlig at få overfladebehandlet dit nuværende gulv. Her får du derfor en liste over gode råd til såvel valg af gulv og gulvbehandlinger:

 

  • Vælg en stærk lakbehandling til dit nye eller nuværende gulv: Det er vigtigt med en stærk overfladebehandling til dine gulve, så dine dyrs kløer ikke ridser gulvet. Dyr slæber også ofte snavs og småsand med ind, der vil skrabe som sandpapir i overfladen. Her er lakbehandling langt den stærkeste overfladebehandling og holder i mange år.
  • Vælg et hårdt træ, som er behandlet med olie, lud eller sæbe: Hårdttræsgulve er særdeles velegnede og lette at vedligeholde
  • Fliser og klinker er slidstærke alternativer til dig, der ikke ønsker trægulve: Her skal man dog være opmærksom på, at gulvet ikke bliver for glat, så dyrene har svært ved at bevæge sig frit.

 

Er du klar til et kæledyr?

Husk altid at spørge dig selv ind til, hvorfor det er, at du ønsker et kæledyr. Undersøg om kæledyr passer ind i din nuværende livsstil, og overvej, hvad du kan tilbyde dyret. Så er du allerede rigtig godt på vej til at skabe et sundt og godt hjem for dit kæledyr.

 

Tags

Gulve

Læserne kommentarer