Find den helt rigtige dyrepension

11. mar 2019

Sådan finder du den rette dyrepension til din hund og kat

Som ferierne nærmer sig, begynder hele familie at glæde til at komme ned til sol og varme eller måske friske, hvide skiløjper. Men for familiens firbenede medlem betyder ferien derimod, at hverdagen bliver præget af uro. Hvis ikke bedsteforældre, naboer eller andre kendte ansigter kan passe familiens bedste ven, betyder det, at man i god tid skal ud af finde den rigtige hunde- eller kattepension.

 

Hvad skal man kigge efter hos en dyrepension?

Danskerne elsker at rejse på ferie, hvilket skaber stor efterspørgsel efter gode dyrepensioner. Man skal derfor gøre sit benarbejde og være ude meget tidligt for at sikre sig en plads hos et godt pensionat. Et godt tegn på en dyrepension, hvor behandlingen er i top, er altså travlhed og rift om pladserne. Det er netop hér, du vil have din bedste ven i pleje. Derudover er det vigtigt, at du finder en dyrepension med struktur over dagligdagen og evt. faste besøgstider, så dyrene ikke er konstant stressede grundet for mange fødder i pensionen.

 

Værd at vide om hundepension

Når din bedste ven skal passes, er det enormt vigtigt, at du følger din mavefornemmelse, når du skal vælge hundepension. Husk på, at din hund nemt kan blive stresset og utryg, hvis ikke pensionatet passer til ham/hende, hvilket kan være en ubehagelig oplevelse. Det gør, at du møder en ulykkelig hund, når du kommer og henter ham/hende igen. Derfor er er det meget vigtigt, at du lægger en indsats i at få en plads til din hund på en fremragende hundepension. Tjek, at der bliver gået regelmæssige ture, at hundene kommer ud at løbe frit i løbegårde og at foderet er af god kvalitet. For at finde den rigtige hundepension, så vær sikker på, at pensionen tilbyder:

 • Individuel pleje
 • Udendørs løbegård til hver boks
 • Større udendørs løbegård
 • Daglige gåture
 • Godt foder og godbidder
 • Daglig rengøring af boks (undgå lopper og sygdom)
 • Ikke for mange bokse side om side (mindre stress)
 • Mulighed for pasning af tæver i løbetid?

Derudover, så tjek også Fødevarestyrelsens hundesmiley-rapporter for den valgte pension.

 

Værd at vide om kattepension

Er det ikke muligt at få venner eller familie til at passe din kat, når du skal på ferie, kan det også lade sig gøre at finde en god kattepension til din ven. Katte er generelt meget knyttede til deres hjem og kan nemt blive utrygge i en forflytning, så det er afgørende for din kats oplevelse, at du finder en god pension. Da der ikke findes de samme regler og lovgivninger for kattepensioner som for hundepensioner, er det altså endnu vigtigere, at du selv tager ud for at finde en pension, du og din kat er trygge ved.

For at finde den rette kattepension til din firbenede ven, så tjek, at pensionen tilbyder:

 • Indendørs og udendørs faciliteter
 • Kradsebræt, hylder mv.
 • Godt foder
 • Legeredskaber
 • Daglig rengøring og skift af kattebakke
 • Separat kattehus (hvis pensionen også holder fx hunde)

 

Husk at vær tidligt ude

Med denne guide er du godt rustet til at finde den rette dyrepension til højtelskede hund eller kat. Et endeligt godt råd er altid at tage ud for at se dyrepensionen med egne øjne. Det bliver din hunds eller kats hjem, mens du nyder din ferie, så det er vigtigt, at du går i gang tidligt og finder det rigtige match. Du kan eventuelt spørge din dyrlæge efter anbefalede dyrepensioner i din region. Bor du nær et naturskønt område, er det oplagt at vælge en god dyrepension i idylliske rammer, hvor stress og jag ikke er en del af hverdagen, som fx Tollund Dyrepension ved Bølling Sø i Midtjylland.

Læserne kommentarer