Kamera på safarituren er et must!

28. aug 2018

Er du så heldig, at du skal på safaritur i en af Afrikas reservater, er det et must at medbringe et godt kamera. Du kan få de mest fantastiske, unikke og fascinerende billeder af verdens farligste, største, smukkeste og vildeste dyr med en smule tålmodighed, en god linse og en rolig hånd. Din safariarrangør kender uden tvivl de bedste tidspunkter og steder at fange dyrene på i deres naturlige elementer. På den måde kan du få et indblik i de vilde dyrs verden og forevige dem med et enkelt klik.

 

Kan du spotte ”The Big Five”?

Måske er du heldig at spotte ”The Big Five” på din safaritur, men nogle af dyrene er nemmere at fange på kamera end andre. Begrebet om ”The Big Five” stammer fra storvildtjagt, hvor elefanten, næsehornet, bøflen, løven og leoparden repræsenterer de farligste og sværeste at nedlægge. Nedenfor har vi samlet tre af Afrikas mest fotogene dyr, og du skal ikke nødvendigvis gå efter ”The Big Five” eller de mest velkendte – de kan nemlig være svære at fange med linsen. Både næsehornet, bøflen, løven og leoparden kan være svære at fange med et klik, fordi de enten er sværere at finde på safarituren, er konstant i bevægelse eller er for farlige til at komme helt tæt på.

 

  1. Den majestætiske elefant

Elefanter kan du ikke undgå at se på din safaritur. De færdes i flokke, og deres langsomme skridt og rolige bevægelser gør, at de er utroligt nemme at fange på stillbilleder, uden at de bliver rystede eller slørede. Elefanter er verdens største landpattedyr, og så er de yderst fascinerende at observere. Elefanter er tæt knyttede i deres familier, og er du heldig, kan du støde på en stor familieflok og klikke nogle smukke og unikke billeder. Safaribilerne kan køre meget tæt på elefanterne, da der skal meget til før elefanterne føler sig truede og bliver aggressive. Derfor kan du observere dem længe under deres daglige gøremål, når de tager støvbad, drikker vand fra vandhullet eller vandrer over savannen, og er der unger i flokken, kan du fange nogle søde billeder, når ungerne leger med hinanden eller diger ved deres mor.

 

  1. Den ukendte krontrane

Den grå krontrane er nok savannens smukkeste fugl, og så er den forholdsvis nem at fange på kamera, hvis du møder den på din safaritur. De fleste fugle er svære at fange på et stillbillede, fordi deres vinger bærer dem hurtigt og højt på himmelen, men krontranen lever af planter, frø, frøer og insekter og befinder sig derfor meget på landjorden. Desuden bliver de omkring en meter høje, hvilket gør dem nemmere at tage billeder af, end de mindre fugle. Den grå krontrane har, som navnet antyder, en smuk gylden krone og en grå fjerdragt samt knaldrøde aftegninger omkring hovedet og rødbrune halefjer. Det er netop det smukke udseende, der gør fuglen yderst fotogen.

 

  1. Den lange giraf

Med sin lange hals, tynde ben og unikke, plettede pels, må giraffen utvivlsomt høre ind under de tre mest fotogene dyr på den afrikanske savanne. Også giraffen kan safaribilerne komme utrolig tæt på, da de har et roligt sind og er meget nysgerrige. Giraffer er verdens højeste dyr, hvilket er praktisk, nu når de primært lever af blade på træer. Fanger du den i aktion, kan du være heldig at fange et billede af dens lange, blå tunge, når den snupper et blad fra træets højeste gren. Ligesom elefanter er giraffer flokdyr og danner løse grupper på op mod 50 medlemmer.

 

Er du blevet nysgerrig på at se endnu flere flotte dyr i savannen? så kig forbi Livingstones hjemmeside og find din næste rejse.

 

Læserne kommentarer