Undgå kattepine - gode råd

30. apr 2018

Undgå at katten brækker benet, når der luftes ud

Katte gør mange mærkelige ting. Det understreger de utallige sjove kattevideoer, der gang på gang dukker op på Facebook og YouTube. Men som katteejer kan de sjove stunt ende med ikke kun at gøre ondt i sit katteelsker-hjerte, men også på pengepungen. Katte har et helt naturligt instinkt til at jage, og det får dem forvildet ud i nogle mildest talt farlige situationer. Et er, hvis katten jager et dyr på jorden, noget andet er, hvis den begynder at hoppe ud fra tagrygge og vinduer for at få fat en fugl.

 

Er det en fugl? Er det et fly?

Netop det sidste er et voksende problem i de varme sommermåneder. Det skyldes at mange lufter ud og derfor lader vinduerne stå åbne. Det er ikke et problem i sig selv, men bliver det, hvis man er katteejer på 4. sal.

Mange katte kan klare fald fra flere meter, men bliver der for langt ned, risikerer katten alt fra brækkede ben eller brud på bækkenet. Noget der kan koste en dyrelægeregning på omkring 7.000 kr., med mindre man har en dyreforsikring, der dækker disse udgifter. Af og til kan skaderne være så slemme, at den eneste udvej er aflivning.

 

Undgå økonomisk kattepine

Der er flere ting, man kan gøre for at undgå den høje dyrelægeregning og samtidig få luftet ud i lejligheden. Noget så simpelt som en hasp kan gøre meget. Men som de fleste katteejere ved, så kan de små venner klemme sig igennem meget smalle sprækker. Derfor skal vinduet kun åbnes og haspes mindst muligt. Vil man gerne have muligheden for at åbne helt op, kan man flere steder købe net, der kan sættes for vinduet. Dette er en ganske effektiv måde at undgå faldulykker på, men desværre også meget uskønt at se på.

En anden mulighed er at man kortvarigt lukker katten inde i et værelse, imens man laver gennemtræk i resten af boligen. På den måde er man sikker på, at der ikke sker noget i den tid man lufter ud. Man kan efterfølgende lukke katten ud af værelset og så få luftet ud derinde også. Det vigtigste er, at man er opmærksom på, hvor katten er under udluftningen.

 

Nye vinduer er den bedste løsning

En sidste løsning kan være at få skiftet vinduerne ud. Det er den dyreste løsning, men helt sikkert også den mest sikre. Man kan i dag få vinduer, som sikre en konstant gennemstrømning af luft, selvom de er lukkede.

Det kan lyde som en omfattende løsning. Men det gavner ikke kun kattens ve og vel at skifte de gamle vinduer ud. Det kan også give en lavere varmeregning i de kolde måneder. Med nye teknologier kan vinduerne i dag holde langt bedre på varmen. Det er altså en investering, som kan gavne året rundt.

Hvis løsningen med de nye vinduer lyder som den bedste for dig, og du bor i København og omegn, så står Lysgaard Vinduer klar til at give dig råd, vejledning og et godt tilbud på nye vinduer, der tilgodeser dine og din kats behov.

Læserne kommentarer