Sådan vælger du kæledyr

06. jan 2023

Dit første kæledyr: Sådan vælger du det rigtige

Ens første kæledyr er ofte resultatet af en livslang drøm om at få en pelset bedsteven. Glæden ved endelig at få sit første kæledyr, må dog ikke overskygge, at et kæledyr har mange behov, og det er derfor vigtigt, at du er bevidst om dit nye ansvar. Det er dog ofte ikke noget problem at omstille sig efter en ny hverdag, da det jo bringer glæde at se og mærke, at ens kæledyr har fundet det helt rigtige hjem. I dette indlæg vil du få tips til, hvordan du vælger dit første kæledyr, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger.

 

Vær opmærksom på dine omgivelser, når du vælger kæledyr

Uanset om du er til hund, kat eller kanin, er det vigtigt, at du overvejer dine omgivelser og dit udgangspunkt for at invitere et kæledyr ind i dit hjem. Hvis du fx har en familie med børn, og I ønsker en hund, er det vigtigt, at du vælger en race, der er kendt for at være familieorienteret. Hvis du bor i lejlighed og ikke har en have, skal du måske overveje at vælge et mindre kæledyr, der ikke har behov for at blive aktiveret flere gange dagligt. Hvis du alligevel ønsker et større kæledyr, og du ikke har så meget plads at give af, så skal du have tid til at aktivere den flere gange om dagen, så den får brugt sin energi. Det kan jo i sig selv være en win-win, så man samtidig får skemalagt noget motion. Tænk med andre ord på din familie, dit hjem og din egen mængde af fritid, inden du vælger dit første kæledyr.

 

Her er, hvad du skal kunne tilbyde dit kæledyr

Det kan være svært at vide, hvor man skal starte og slutte, når man skal beslutte sig for sit første kæledyr. Det vigtigste er, at I kan tilbyde hinanden det, som I hver især ønsker og har behov for. Der er heldigvis gode tommelfingerregler, som man kan læne sig op ad, inden man beslutter, hvilken type kæledyr, man er et godt match med:

 

  • Hund: Det afhænger naturligvis af racen, du vælger, men generelt har hunde brug for at blive luftet flere gange om dagen. De har også brug for solide måltider og hvalpetræning som minimum, og det er ikke altid billigt, så der skal være luft i budgettet til dette. Hunde skal også lære at være alene hjemme, så start eventuelt med at hente din hvalp i en ferie, hvor du har tid til at træne dette.

 

  • Kat: Når du skal have kat, skal du beslutte dig for, om du skal have en inde- eller ude-kat. Det er afgørende for, hvor meget du selv skal stimulere den mentalt og fysisk. Derudover har katte brug for at blive kælet med og socialisere med mennesker, da det er en større udfordring for katte at knytte bånd til mennesker. Læs mere om at få kat her.

 

 

Læserne kommentarer