En kompressor kan være uundværlig

11. jun 2018

Hent professionel hjælp og undgå dumme fejl og økonomiske udgifter

En kompressor kan bruges i mange henseende, og når det gælder hobbylandbrug kan den nærmest være en nødvendighed. Det kan dog være svært at afgøre, hvilken størrelse og type kompressoren skal være, og det er ikke altid noget, som man kan gøre uden professionel og kyndig rådgivning. Men hvilke elementer er vigtige i forhold til kompressorens funktion og betydning for det enkelte projekt? Det kigger vi mere på her!

 

Hvad kan jeg bruge en kompressor til?

En kompressor kan bruges til mange ting, men den kan ikke bruges for sig selv. Som udgangspunkt tilsluttes der altid yderligere reservedele, tilbehør eller værktøj til en kompressor, som gør det muligt at arbejde hurtigere, mere effektivt eller uden egentlig anstrengelse. Når det gælder hobbylandbrug, kan du f.eks. tilslutte en kompressor med en sømpistol, så du hurtigt og ukompliceret kan slå søm i, men du kan også bruge en kompressor i sammenhæng med et vandingsanlæg og på den måde vedligeholde dine planter mere effektivt.

 

Motor og tank kan være forskellige størrelser

Såvel som alle andre maskiner til landbrug, findes kompressorer i forskellige størrelser, som alle er afhængige af størrelsen på maskinens tank og motor. Det kommer altid an på, hvad kompressoren skal bruges til, når man skal vurdere, hvilken størrelse tank og motor, man skal vælges, og det kan være en god idé på forhånd at sætte sig ind i, hvilke forskellige motortyper og tankstørrelser, der findes. Motorens størrelse har betydning for opfyldningen af tanken med luft, mens tankens størrelse har betydning for, hvor ofte motoren skal køre. En kompressormotor kan være larmende, og står du overfor et projekt, som kan være længerevarende, kan det være værd at overveje, om der skal investeres i en kompressor med en større tank eller mere lydløs motor.

 

Luftforbruget spiller en rolle

Luftforbrug er helt naturligt en del af en kompressors arbejdsproces, og da der findes et hav af forskellige kompressorer, kan de være væsentligt at overveje, hvad den enkelte kompressor egentlig skal bruges til og herudfra overveje, hvor stort et luftforbrug der er brug for, at kompressoren bruges. En kompressor komprimerer egentlig luft gennem dens motor, og derfor har motorens størrelse også betydning for luftforbruget. Man kan dog ikke komme udenom, at de værktøjer, som skal tilsluttes kompressoren, vil have restriktioner hvad angår luftmængde, og disse er nødvendige at overholde, hvis man ønsker, at både værktøj og kompressor skal komme én til gode.

 

Undgå en forkert investering med god vejledning

For at undgå at investere i en kompressor, som er for stor eller lille til det ønskede projekt, kan det være væsentligt at søge professionel hjælp. KGK A/S leverer mange forskellige kompressorer, og deres medarbejdere er eksperter i kyndig vejledning og rådgivning til både størrelse på motor, størrelse på tank, forventet luftforbrug og betydningen af alle faktorerne for dit projekt. ”Vi anbefaler helt klart, at man kontakter os, så man er sikker på, at man vælger den rigtige kompressor. Til et hobbylandbrug vil jeg som udgangspunkt anbefale en kompressor, som ikke er for lille, da luftforbruget som regel er stort.” siger firmaets direktør, Måns Spånberg.

 

 

 

Læserne kommentarer