Er du klar til at få kat?

08. feb 2017

At få sig en kat, eller et hvilket som helst andet kæledyr, bør være en yderst velovervejet beslutning. Det kræver både tid, ansvar og omsorg. Inden du går ud og får dig en kat, så stil dig selv disse spørgsmål først.

 

  1. Har du den tid det kræver?

 

Nok skal katte ikke luftes på samme måde som hunde, men derfor kræver det stadig tid at påtage sig et nyt lille familiemedlem. Nøjagtig som med mennesker kræver katte omsorg, tryghed og selskab. For at katten får sig en nem og mild start på sit nye liv, er det vigtigt, at du kan sætte tid af til at være hjemme hos den det første stykke. På den måde hjælper du din kat med at falde til og lære dens nye hjem at kende, herunder også hvor kattebakken er, så der ikke opstår uhensigtsmæssige uheld.

 

  1. Har du råd?

En kat er ikke en gratis fornøjelse. Katte skal have special kattemad, en ordentlig kattebakke med grus og legetøj, der kan udfordre dens motorik. Derudover vil det periodevist være nødvendigt at tage den til dyrelæge for at få klippet kløer, ordnet tænder eller i tilfælde af sygdom og helbredsproblemer.

 

  1. Er dit hjem katte-venligt?

Hav også i baghovedet at katte, især killinger, ikke er renlige fra dag et. Det betyder, at du kan risikere uheld i form af kattetis forskellige steder i hjemmet. Katte har også tendens til at kradse med klør, hvilket let kan ødelægge sofaer, gulvtæpper og andre møbler i hjemmet. Endeligt er det alfa omega, at man på forhånd undersøger, at ingen medlemmer af familien har husdyr allergi.

 

  1. Sterilisation eller killinger?

Hvis du ønsker dig en hunkat, så husk på at der også er noget der hedder løbetid. Hunkatte kommer typisk i løbetid første gang allerede når den er 7 måneder. Du vil opleve, at din hunkat bliver meget mere kælen, når hun er i løbetid. Hvis du har en udekat, så gør op med dig selv, om hun skal have killinger eller ej. Ellers er det en god idé at få din kat steriliseret, så du ikke ender op med et kul killinger, du ikke kan tage dig ordentligt af.

 

  1. Er du klar til et langvarigt ansvar?

Husk at præcis som med børn, er en kat et langvarigt ansvar. Katte kan blive helt op til 20 år, og fortjener et hjem og en familie der er der hele livet. Tænk dig derfor grundigt om, før du vælger at få en kat som husdyr.

 

Tænk jer rigtig godt om

Katten er en af de mest populære husdyr i verden, og selv for tusinde år siden repræsenterede den elegance og blev holdt som husdyr. Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, inden katten bliver en del af din husstand. Vær sikker på at du/familien er klar til. For der følger en forpligtelse med og heldigvis et dejligt langt venskab.

 

 

 

 

Læserne kommentarer