5 katte du kan tåle som allergiker

25. okt 2017

Hvis du er allergiker, så behøver du ikke at undvære en kat og i stedet købe dig en skildpadde. For der er faktisk en del katte, som er velegnede til allergikere. Det er dog vigtigt at understrege, at kattene på listen ikke er allergisikre, for alle dyr kan give allergi, men disse fem katteracer er dog kendt for at være ret allergivenlige.

 

  1. Bengalkat

Denne karakteristiske kat stammer fra Asien og er en hybrid af tamkatten og den vilde Leopardkat, som kan findes i Asien, hvor den blandt andet opholder sig både i junglen. Bengalkatten er kendetegnet ved sin flotte og plettede pels, som kan findes i adskillige farver og mønstre.

Bengalkatten har en stærk men ganske blid personlighed, og så den er social overfor både mennesker og andre dyr i hjemmet. Derfor fungerer den godt som en familiekat. Bengalkatten er en mellemstor kat, der typisk vejer et sted i mellem 4,5 til 7 kg for hannerne og i mellem 3,5 til 5,5 kg for hunnerne.

 

  1. Russian Blue

Denne kat er kendetegnet ved sit smalle hoved og store, spidse øre, og, som navnet antyder, sin blålige pels. Russian Blue har sit ophav i Rusland, hvor den var højt elsket af Zaren og ofte blev foræret væk som en eksklusiv gave. De første Russian Blues blev spredt ud i resten af verden af søfolk, hvor størstedelen kom til England.

Russian Blue er stereotypen på en ægte kat. Den er selvstændig og vil være i fred, men den vil også gerne have opmærksomhed fra sin ejer. Den er meget legesyg, og fungerer fint som en familiekat, omend den ikke vil bæres rundt. Katten er meget intelligent og kan blandt andet åbne døre, og kan sagtens klare sig udenfor. Russian Blue er en mellemstor race, der kan veje op til 7 kg.

 

  1. Sibirisk Skovkat

Denne semi-langhårede kat stammer fra et sted mellem Rusland og Ukraine. Den er i familie med den norske skovkat og Maine Coon’en. Det kan også ses på dens udseende, for de deler alle tre mange lighedstræk.

Den har en meget social personlighed, og fungerer godt blandt voksne og børn, hvorfor den trives godt i en familie. Den sibiriske skovkat er kendt for at have samme karaktertræk som en hund, og følger oftest efter sit yndlingsmenneske i hjemmet. Den fungerer godt som indekat, hvis den bliver aktiveret tilstrækkeligt, ellers foretrækker den at komme ud i ny og næ.    

Det er en mellemstor kat, der kan veje op til 7 kg for hannerne og 5 kg for hunnerne. Den vokser meget langsomt, og er faktisk først udvokset i 5-års alderen.  

 

  1. Siameser

Siameseren er en gammel katterace af orientalsk oprindelse. Den kan blandt andet dateres tilbage til Siam, hvor der er fundet tegninger og beskrivelser af katten helt tilbage til 1350. Den er karakteriseret ved sit slanke udseende med en slank næse og blå mandelformede øjne.  

Den er meget kommunikerende, og er ganske dygtig til at gøre sin ejer opmærksom på hvad den vil have. Den kræver meget opmærksomhed fra sin ejer, men til gengæld er den også meget hengiven og kærlig. Det er en kat, du får et stærkt og tæt bånd med.

Siameseren kan ikke lide at være alene, så det er en god ide at anskaffe en kat mere. Dens korte pels kræver stort set ingen pleje. Siameseren er en let katterace, der ikke vejer mere end 2,5 til 4,5 kg.

 

  1. Sphynx

Denne pelsfrie kat kom til ved en tilfældighed, da en opdrætter i Canada fik en kat der var hårløs. Katten var i starten anerkendt under navnet Canadian Hairless Cats, indtil opdrætterne gav dem navnet Sphynx.  

Sphynxen er meget aktiv, og vil rigtig gerne være med hvor der sker noget. Derfor kan du også forvente at have den i nærheden. Desuden er katten kendt for at ville sidde på dine skuldre, hvor den også kan finde på at falde i søvn.

Sphynxen er en meget social kat, og ligesom med Siameseren kan det være en god ide at anskaffe en kat mere, ellers risikerer du at få en kat, der er meget opmærksomhedskrævende. Sphynxen er en mellemstor kat, der vejer i mellem 3-5,5 kg.

 

Læserne kommentarer