Super food til dit kæledyr

29. jan 2018

Giv din hund den bedste næring med Chlorella

Igennem de seneste par år er kosttilskuddet Chlorella gået hen og er blevet ret populært blandt folk der dyrker fitness, og som gerne vil leve et sundere liv. For denne super food har en masse sunde fordele. Den styrker ikke kun dit immunforsvar og får dine sår til at hele hurtigere, den er også god mod dine tarme og din fordøjelse, og får i øvrigt også skadet væv til at hele og gro.  

Og så er Chlorella faktisk ikke kun godt for dig, det er nemlig også, noget din hund eller din kat kan få stor gavn af, for ligesom med os mennesker, bliver dyr også syge eller får helbredsproblemer i løbet af deres liv. Her får du en introduktion til den grønne alge, heriblandt dets mange fordele, og hvad du skal gøre, hvis du gerne vil supplere din hund eller din kats kost med Chlorella.

 

Hvad er Chlorella?

Grøn Chlorella, eller blot Chlorella som den kaldes i daglig tale, er en lille alge, som man typisk finder i ferskvand. I algen er der et særligt stof, kaldet klorofyl, som er en meget god ernæringskilde at have i sin kost. Blandt andet har klorofyl en udrensende effekt, den forebygger kræft, og så fremmer den også din fordøjelse og dit immunforsvar. Og denne vigtige ernæringskilde er der tilfældigvis masser af i grøn Chlorella.

Grunden til at Chlorella nyder så stor popularitet blandt folk som dyrker fitness er, at den også har en stor mængde af protein. Faktisk indeholder Chlorella omkring 45 procent protein, 20 procent fedt, 5 procent fibre og 10 procent mineraler. Og med sådan et næringsindhold, er der ikke noget at sige til, at det er blevet et af de mest populære kosttilskud i både Japan, USA og Europa.

 

Hvad gør Chlorella?

Chlorella kaldes ikke et super food uden grund, for det har nemlig mange gavnlige næringsstoffer, der alle har særligt gode egenskaber, heriblandt:

  • en udrensende effekt, som blandt andet udskiller giftstoffer som kviksølv.
  • en positiv virkning på forstoppelse.
  • en stimulerende effekt på immunforsvaret.
  • en appetitnedsættende effekt.

På grund af den høje mængde af protein, heriblandt lysin, i Chlorella, kan den være ganske gavnlig for folk, der gerne vil tabe sig. For ved at indtage Chlorella med dine måltider, oplever du en appetitdæmpende virkning, da protein mætter mere end kulhydrater og fedt. 

Derudover har Chlorella også en positiv effekt mod dårlige kropslugte, og ligeledes reducerer den også symptomer på mavesmerter hos folk, der lider af mave – og tolvfingertarmsår.

 

Er Chlorella velegnet til min hund?

Chlorella er, som skrevet tidligere, ikke kun velegnet til os mennesker. Du kan faktisk også give det til din hund eller din kat, da de ofte også lider under de samme livsstilssygdomme som mennesker gør. Der er på markedet udviklet Chlorella, som er specielt produceret til dyr. Derfor bør du ikke give din hund eller din kat, den samme Chlorella som du selv indtager. Det skyldes nemlig, at Chlorella til hunde og katte er produceret af knuste cellevægge, da dyr optager næring meget hurtigere end mennesker, og derfor skal have hurtigere adgang til Chlorella, hvis de skal have en gavnlig effekt af kosttilskuddet. Du kan i stedet for købe Chlorella fra Bio Sol til din hund eller kat, som eksempelvis bidro.dk forhandler. Når du giver din hund eller kat Chlorella, bør du følge den anbefalede dosering, som er to til tre tabletter dagligt per 10 kg legemsvægt. Hvis du eksempelvis har en hund der vejer 30 kg, skal den altså have mellem seks til ni tabletter dagligt.

Selvom Chlorella er et super food med masser af sunde fordele, skal du ikke bare fylde din hund med tabletter med det samme. De skal nemlig vænne sig til det nye kosttilskud, og du bør derfor starte ud med at give din hund eller kat én tablet den første dag, og så forøge med én tablet om dagen, til du har nået den fulde dosis.

 

 

Læserne kommentarer