Sådan holder du din indendørskat glad

09. maj 2017

For de fleste dyreejere er vores kæledyr vores et og alt, derfor ønsker vi også, de for alt i verden er glade. Læs her 3 gode råd til at holde din indekat glad og tilfreds.

 

Udendørs er ikke nødvendigvis lykken, skab rammerne i hjemmet

Det er en grundlæggende misforståelse, at katte skal være ude i det fri for at være glade. For en kat der altid har levet indendørs, kan den fri natur virke skræmmende og uoverskuelig. Sørg i stedet for at skabe trygge og spændende rammer for din kat i hjemmet. Vigtigst af alt skal den have sin egen hygge-krog, eksempelvis en kurv der kun er dens. Placer den gerne hævet over gulvet, det giver din kat en stærk følelse af at kunne overvåge og passe på. Forskellige slags legetøj som ruller, kradsetræ og pivedyr er vigtige for din kats trivsel. Det udfordrer den motorisk, og stimulerer kattens naturlige jæger instinkt. En glad kat er en kat i bevægelse.

 

Kattens livret

Ligesom vi mennesker har katte også visse præferencer, når det kommer til dens føde. Katte er såkaldte kødædere og har derfor et stort behov for animalsk føde. De kan stort set ingen nærring hente ud af frugt og grønt. Grundlæggende ved man jo, at katte kan lide mus, deres mest gængse bytte når de er på jagt. For indekatte er det nødvendigt at servere specifik kattemad, der er nemlig en hel del almindelige fødevarer som for eksempel løg, der kan være direkte farlige for katte.

De fleste katte bliver lykkelige, når deres ejere åbner en dåse med kattemad baseret på enten kylling, oksekød eller fisk. Husk dog at en overfodret kat, ikke er en glad kat. Katte der er overvægtige oplever nemlig bevægelsesbesvær, der strider imod deres aktive natur.

 

Omsorg og nærvær

Katte er pattedyr, det betyder, at de lige fra de kommer til verden har brug for tryghed og omsorg fra andre levende væsner. Medmindre du har andre husdyr i hjemmet, så er det din pligt som katteejer at skabe den omsorg for din kat.  Det gør du ved at lege med den og udfordre dens motorik, nusse og kæle med den og sørge for at holde dens pels og kløer velplejede, så den føler sig tilpas.

Katte er meget loyale væsner og vil derfor altid føle sig tæt forbundet til sin ejer. Katte trives generelt bedst med vante rammer, ro og regelmæssighed.

Som kattejer er det nemt at fornemme, om du har en glad kat, der trives i bedste velgående. En glad kat sværmer omkring dig, så snart du er hjemme og spinder af glæde, når du nusser den.

 

Læserne kommentarer