Kendetegn ved forskellige kaninracer

18. dec 2019

Kaniner kommer i mange former og farver, men vidste du, at dette faktisk hænger sammen med, at der findes flere forskellige kaninracer? Kaninens størrelse, personlighed og udseende er bare nogle af de ting, som er afhængige af, hvilken type kanin der er tale om, og for at gøre dig lidt klogere på, hvilke typer af kaniner der findes, får du her en præsentation af 5 forskellige racer.

 

  1. Californian

Kaninracen ’Californian’ er kendetegnet ved den hvide grundfarve og de meget røde øjne, som nærmest skinner fuldt igennem, hvis det rigtige lys rammer dem. Kaninen er i sin tid blevet brugt som kødkanin og er stadig i dag blandt de mest populære til dette mange steder i verden. I Danmark ser vi den dog også ofte som kæledyr, da den er meget nem at holde og f.eks. ikke kræver børstning andet, end når den fælder. Kaninens udseende er det mest kendetegnene ved racen, som ofte kan have større eller mindre sorte aftegninger.

 

  1. Dværg Vædder

Dværgvædderen er den mest kendte og almindelige kaninrace herhjemme. Den er perfekt til de, som leder efter en stille og rolig kælekanin, men når den lades for sig selv, kan det have rigtig meget energi og derfor kræve en del plads. Dens lange og brede ører når under hagen, og den er både blød på pelsen og af sind. Næsen er knap så spids som så mange andre kaniner, og dette gør dens udseende ekstremt nuttet, hvorfor den ofte er at finde som kælekanin hos familie med mindre børn. På grund af det blide temperament er kaninen nem at træne og er en god begynderkanin.

 

  1. Løvehoved

Navnet på kaninracen ’løvehoved’ taler næsten for sig selv. Kaniner af denne race har en stor manke om hovedet af tyk, stor pels, og pelsen på resten af kroppen holdes ofte nede for at opretholde det løveagtige udseende. Som kaninen bliver ældre, vil den miste mere og mere af den store manke, og da pelsen naturligvis har stor betydning for det samlede udtryk af kaninen og nemt kan komme til at genere den, kræver den en del pleje. Løvehovedracen kan fås i mange forskellige farver og er størrelsesmæssigt en mindre kanintype.

 

  1. Tysk Kæmpeschecke

Den tyske kæmpeschecke er betegnet som en ’kæmperace’ på baggrund af sin normalvægt på over 6 kg. Den er noget større end mange andre kaniner, men til gengæld er den særdeles smuk. Udseendet er kendetegnet ved sorte ringe om øjnene og næse, en sort stribe ned ad ryggen og sorte ører på en ellers hvid krop. Fordi kaninen er tung rent kilomæssigt, er den ofte bygget meget robust og kraftig, og det kan gøre den svær at løfte for børn og samtidig betyde, at den kan have svært ved at udføre hop osv., som nogle kaniner bruges til. Trænes den rigtigt, er dette dog intet problem, og selvom den kan have temperament, er den velegnet til f.eks. udstilling og lignende, fordi racen er ekseptionel flot.

 

  1. Hermelin

Hermelin er en meget gammel kaninrace – måske en af de ældste, som man kender. Den er desuden ofte meget lille i forhold til andre kaniner og vejer kun omkring 1 kilo. Hemelinen har enkelte udseendemæssige kendetegn som f.eks. meget korte ører, næsten ingen hals og en krop, der virker som om, at den næsten ikke passer sammen. Dette gør, at kaninen til tider kan få problemer med f.eks. tænder eller andet, men ikke desto mindre kan den fås i stort set alle farver og er en nem kanin at holde. Den lille størrelse og det glade sind gør hermelinen til en oplagt begynderkanin.

Læserne kommentarer