Undgå rotter på din grund

30. maj 2022

Dette er rottens særlige kendetegn

Rotten er en ubehagelig fætter at have boende. Den er et af de allermest uønskede skadedyr i Danmark, fordi den bringer en frygtelig masse sygdomme og bakterier med sig. Heldigvis er den ret let at genkende, fordi vi i Danmark kun har en slags rotte rendende. Den danske rotte har en brunlig pels med nuancer af grå, og den kan blive ca. 45 cm lang.

 

Sådan undgår du rotter i haven

Hvis du ønsker at reducere risikoen for rottebesøg i haven, handler det om at mindske mulige gemmesteder på din grund. For eksempel bør du ikke lade de store bunker med blade blive liggende for længe om efteråret, da de kan udgøre de ideelle rammer for en rotterede.

 

Har du en kompostbunke, bør du sørge for at opbevare den i en tæt og lukket beholder. En kompostbunke er det rene rotteparadis, da den både kan danne bolig og spisekammer for den behårede gæst.

 

Et andet vigtigt punkt på listen er fuglefodring. Mange oplever, at rotterne valfarter til haven, fordi der er masser af lækkerier på jorden i form af fuglefrø og -kugler. Den mest effektive løsning på dette problem er naturligvis at stoppe med at fodre fugle i din have. Ønsker du imidlertid at forsætte fuglefodringen, er det vigtigt, at du skaber nogle rammer, der forhindrer foderet i at havne på jorden.

 

Sådan undgår du rotter i kloakken

Hvis du er bekymret for at have rotter i kloakken, kan du få gode råd fra en kloakmester. Et af rådene, som kloakmesteren giver dig, vil helt sikkert være, at du ikke bør plante træer alt for tæt på din kloak. Kloakmesteren vil nok også fortælle dig, at jordrester i din nedgangs- og spulebrønd er et klassisk tegn på rottebesøg.

 

Læserne kommentarer