Pas på tandproblemer hos dit kæledyr

01. nov 2019

Hvis du har et kæledyr, kender du den forfærdelige følelse, du får i kroppen, hvis dit dyr ikke har det godt. Kæledyr er i dag en lige så vigtig del af familien som resten af familiemedlemmerne, og de fortjener også et godt liv. Men nogle gange kan de rammes af uheld, heriblandt i munden, og så er det tid til at få foretaget en tandbehandling på dit kæledyr. Men der er ting, du kan gøre selv for at undgå sygdom i munden og et dyrlægebesøg.

 

Dette kan du gøre forbyggende

Man behøver ikke gøre noget ved situationen, når det først er for sent. Her er to forslag til, hvordan du kan hjælpe dit kæledyr, så det ikke behøver en tandbehandling.

  • Når du nu alligevel står og børster bisserne på dig selv, så børst også lige dit kæledyrs! For at forebygge tand- og tandkødsproblemer, virker det rigtig godt at børste deres tænder, og gør det gerne hver dag!
  • Lige som at få tjekket bilen kan et årligt tjek af dit kæledyr gøre underværker. Tag til dyrlægen i hvert fald en gang om året.

 

Tegn på at du skal ringe til en dyrlæge

Nogle gange er skaden sket, og så må man et smut til dyrlægen. Et tegn på tandproblemer, der er “let” at spotte er, om de har rødt tandkød. Det er samme symptomer, som hvis mennesker får tandkødsbetændelse. Sår og knækkede tænder er også en indikator på, at I skal til lægen.
Endnu et tegn på, at det er tid til at få foretaget en tandbehandling af dit kæledyr er, hvis de lugter ud af munden.

 

Sådan foregår det

Ikke to dyrlæger er helt ens, men en tandbehandling af dit kæledyr kan typisk foregå sådan, at tandsten fjernes og problemet bliver set på med grundige øjne. Tandkød renses derudover og tænderne poleres.

Søger du tandbehandling af dit kæledyr nær Vejle, er Dyrlægehuset Kolding et godt bud. Her er dit kæledyr i trygge hænder under hele behandlingen. Behandleren har over et årtis erfaring med tandbehandlinger af kæledyr. Kontakt dem i dag og hør, hvordan de kan hjælpe med at forbedre dit dyrs velvære.

 

Virksomhed: Tandlægerne I Carlsro I/S

Læserne kommentarer