Find den bedste strøelse til hesteboksen

05. aug 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Når det handler om spåner til heste, er der meget tid og energi at spare. Mange bruger nemlig mange timer på at rengøre hesteboksene. Hvis du ønsker at spare tid på udmugning, kan du med fordel læse videre. Hos Dyrelivet.dk har vi sat fokus på at undersøge, hvilken form for strøelse der egner sig bedst – både til hestens og din fordel.

I mange år har man ofte brugt halm, træspåner og spagnum, fordi alle materialerne har en høj sugeevne. Faktisk er træpiller også blevet en strøelse, som mange i dag anvender – og det forstår vi godt. Af de mange forskellige spåner til heste er træpiller nemlig en nem og billig løsning.

 

Sådan forbereder du hesteboksen til træpiller

Når du skal strø med træpiller, er det vigtigt, at hele hesteboksen er grundigt rengjort. Sørg for at aktivere træpillerne ved at blande træpillerne med vand som anvist på pakken. Alt afhængigt af hvilken slags træpiller du har, vil det kræve omkring en halv time at aktivere træpillerne. Har du anskaffet dig meget hårde træpiller, kan det godt kræve mere tid og mere vand.

Når træpillerne er aktiveret, kan du fordele dem ud i boksen. Vær dog opmærksom på, at laget skal være omkring 5-8 cm højt for at kunne være effektivt som strøelse. Herefter kan du lukke hesten ind i boksen og nyde godt af det 100 %-nedbrydelige underlag. Træpillerne består nemlig udelukkende af træ, så du med fordel kan bruge det som kompost.

 

Rengøring af hestebokse med træpiller

Når du har lagt et helt nyt lag af aktiverede træpiller i hesteboksen, kan du nøjes med at fjerne hestepærer dagligt fra underlaget. Efter behov kan sprede en ny sæk træpiller. Det er også en rigtig god idé at fjerne det våde underlag ca. 1 gang ugentligt. Vend underlaget nemt med en greb og fjern det våde område af træpiller.

Med andre spåner til heste vil du måske opleve, at boksen bliver våd hurtigere. Det skyldes, at træpiller har en bedre sugeevne end andre spåner. På den måde kan du til en billigere pris få strøelse, der også kan bruges som kompost.

Træpiller er derfor en naturlig, billig løsning, som holder i lang tid. Med træpiller kan du give din hest de tørre og dejlige omgivelser, som du ønsker. God fornøjelse med de nye spåner til hesten, der sparer dig en masse tid ved mugning.  

Læserne kommentarer