Sådan slipper du af med edderkopperne

11. mar 2020

Dette indhold er sponsoreret 

 

Rigtig, rigtig mange mennesker hader edderkopper med deres lodne kroppe og mange underlige ben, der kribler og krabler over det hele.  Men, faktisk er der ikke nogen grund til at frygte edderkoppen. Selv om edderkopperne er uhyggelige, er der mange fordele ved at have dem i sit hjem. For det første er de en del af naturen og vores indendørs økosystem. Det betyder, at den har en funktion. Edderkoppens primære funktion er at holde andre irriterende og sygdomsbærende insekter, såsom myg, fra huset. Så hvis du en dag tænker, hey der er godt nok mange myg udenfor, dejligt de ikke er inde i huset, så er det nok edderkoppen, du kan takke for dette. Derudover er edderkoppen vigtig i forhold til bestøvning af blomster, da den hjælper med at holde blomster og planter i live indendørs.

 

Hvad gør du, hvis edderkopperne overbemander dit hjem?

Edderkopper kommer ind gennem sprækker i paneler og vinduer. Det første der kan gøres, er derfor at fuge sprækkerne. De holder desuden til i mørke, lidt fugtige rum som kældre, badeværelser eller soveværelser. Bliver det derfor for uudholdeligt med edderkoppen i dit hjem, kan du søge professionel hjælp til bekæmpelse af edderkopper. På den måde er du sikker på at edderkopperne helt forsvinder.

 

Sådan slipper du selv af med edderkoppen

Hvis du selv vil tage kampen op med edderkopperne, kan du købe en insektspray, som slår dem ihjel. Den er bare virkelig usund for dit eget helbred. Derfor kan du i stedet bruge det naturlige alternativ. Det skal du bruge:

  • En sprayflaske
  • 3 dråber opvaskemiddel
  • 7 dråber pebermynteolie eller Tea Tree Oil
  • 5 dråber eddike
  • Varmt vand fra vandhanen.

Bland ingredienserne sammen og fyld til kanten med varmt vand, så kan du sprøjte edderkopperne og de vil flygte. Andre gode råd er citrusdufte fx som duftlys eller beplantning af mynte og lavendel omkring dit hus. Edderkopper hader virkelig disse dufte, og de vil få dem til at løbe skrigende væk.

Læserne kommentarer