Få en sund hest igen

30. mar 2022

Kiropraktor til heste | Hvad kan de hjælpe med?

Hvis du døjer med smerter eller skader i knæ, ryg, skuldre, hofte eller nakke, er der stor sandsynlighed for, at en kiropraktor kan hjælpe dig. En kiropraktor arbejder nemlig med kroppen og løsner op for spændinger og områder i kroppen, hvor funktionen er nedsat.

En kiropraktor er en del af sundhedssektoren på højde med fysioterapeuter, som også arbejder sammen med læger og sundhedspersonale. Kiropraktorer kan også hjælpe med idrætsskader, hovedpine, diskusprolapser, og de er især dygtige til at diagnosticere skader, for derefter at arbejde målrettet på at fikse dem med justeringer, øvelser og træning.

 

 Hvad er hestekiropraktik?

Ligesom med en kiropraktor til mennesker, så hjælper en hestekiropraktor med at løsne op for smerter og spændinger i hestens krop. Hestens krop kan ”låse” ligesom menneskers, og det er vigtigt at behandle hesten, da nervesystemet ellers ikke fungerer optimalt og hesten kan være i smerte. Hesten er altid i bevægelse, men forhindres dens frie bevægelighed, kan man opleve en sur og uoplagt hest, som ikke egner sig til den sædvanlige træning med hverken spring eller dressur. Den kan vise tegn på at være halt eller sur i omgang, og her kan kiropraktik til heste hjælpe med at diagnosticere problemet og behandle det med øvelser, udstræk eller andre metoder.

 

Hvordan arbejder en kiropraktor med heste?

Når en kiropraktor skal arbejde med en hest, kigges der især på overlinjen, hvilket er nakken, halsen, ryggen og bagpartiet. Her ses hesten ofte både stillestående, mens den mønstres, med sadel på og nogle gange med rytter. Hesten gennemgås for områder, hvor den har nedsat bevægelig og smidighed, så den ikke kan yde sit optimale. Ligesom med mennesker, vil kiropraktik til heste arbejde med leddene og justere de låste led, således at hesten får sin bevægelighed tilbage og igen er sund og rask.  

 

Læserne kommentarer