Nye krav til landbrugsbyggeri i fremtiden

28. jun 2022

Fremtidens landbrugyggeri

I takt med den grønne omstilling har fremtidens landbrugsbyggeri større fokus på dyrevelfærd i landbruget - heldigvis. I mange år er dyrene i industrien ikke blevet hørt, men det bliver de nu, og det betyder strammere regler og mere opsyn med overholdelse af reglerne. Der kommer blandt andet mere fokus på regler for plads til de enkelte dyr, samt hvilket foder de skal have og ikke have. Reglerne skal også sikre bæredygtighed og kvalitet indenfor landbrugsdyr, så både landmænd og forbrugerne kan stå inde for dyrenes ordentlige levestandarder.

 

Fremtidens landsbrugsbyggeri

Investeringer i nye langbrugsbyggerier skal sikre, at vi bliver ved med at finde på kreative løsninger, der sikrer gode forhold for dyrene. Af krav til fremtidens landbrugsbyggerier kan nævnes enkeltkælvningsbokse til køer og kvier, der skal kælve, så smitterisikoen mindskes for kalven og koen ikke forstyrres, så der opstår risiko for komplikationer og kælvningen. Desuden er der krav om et eftergiveligt underlag til køerne, for eksempel gummibelægning, som skal skåne deres klove ved malkestalden på opsamlingspladsen. Derudover er der øget fokus på at fjerne uønsket strøm der løber i staldene, at undgå revner i gulvet i staldene, samt et krav om nok ædepladser til køerne, når de er ekstra sårbare og har brug for at kunne tilgå maden nemmere.

 

Kombination af dyrevelfærd og effektivisering

Det er selvfølgelig i landbrugets interesse, såvel som alle andre industrier, at tjene penge og være effektive. Og heldigvis for alle dyreelskere, så vil fremtidens landbrugsbyggeri både at have fokus på dyrevelfærd og effektivisering af processer, arbejdskraft og midler. Derudover vil der i fremtiden også komme fokus på at få landbruget til at blive mere effektivt på energi, således at det ikke kun er det endelige produkt hos forbrugeren, der er energivenligt, men hele processen og produktionen bag. Landbruget står overfor en dyrevelfærds- og bæredygtig omvæltning, der skal sikre erhvervet og industrien i mange år endnu.

 

Læserne kommentarer