Wrap din hest i kærlighed

15. feb 2023

Foder er ikke bare foder

Når du skal vælge foder til din hest, er det vigtigt ikke bare at vælge det billigste. For mange af os, er vores heste noget af det kæreste, vi ejer, og vi ser som en del af familien. Derfor skal de også have noget godt at spise, så de har de bedste vilkår for at gøre deres bedste.

Udvalget af grovfoder og wrap til heste er enormt, og der er meget stor forskel på kvaliteten af grovfoderet. Det billigste alternativ er måske godt for pengepungen, men det er ikke altid bedre på den længere bane. Er kvaliteten dårlig, vil det hurtigere blive dårligt, og du skal måske hurtigere købe nyt, eller du risikerer at give din hest muggent grovfoder.

 

Kend din hest og dens behov

For at kunne give din hest det, den har brug for, er det vigtigt at kende den godt. Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge grovfoder og wrap til din hest, bland andet alderen på din hest, om den skal have ung-, voksen- eller seniorblanding, og hvor stort dens energiforbrug og -behov er. Er den dvask og har brug for mere energi, eller er den meget energisk og har brug for mere stabil energi. Hvor mange timer om ugen er den aktiv, og hvordan er dens kropstype – Skal din hest tabe sig eller tage på? Skal den bruges til at avle med eller skal den stille op til konkurrencer? Alle disse faktorer spiller ind på valget af foder og grovfoder.

 

Få analyseret foderet

Det er langt de fleste forhandlere af foder, der har meget grundige analyseprocesser og højkoncentrerede foderblandinger, og de fleste ved, hvad de laver. Men som forbruger og forsørger for din hest er det dit ansvar, at det, du giver din hest, er af høj kvalitet.

Når du skal tjekke grovfoder og wrap til heste, er det vigtigt at det er tørt, ellers kan du risikere at din hest får dårlig mave. Sørg altid for at tjekke grovfoderet grundigt, inden du giver det til din hest, så du er sikker på, at det ikke er dårligt. Wrap til heste, der kommer fra Danmark, er af høj kvalitet grundet det fugtige klima. Alt efter hvilken type hest du har, kan du vælge wrap og grovfoder efter dens behov.

 

Læserne kommentarer