Alt du skal vide om ESG

17. jan 2022

Hvad betyder ESG?

Mange har måske hørt om ESG i fobindelse med landbrug, men ved ikke hvad ESG betyder. ESG står for:

  • E = environmental
  • S = Social
  • G = Good governance

Derudover er det nogle parametre, som alle bedrifter fremadrettet bør måles på og kategoriseres efter. Formålet med ESG er endvidere grøn omstilling. Det bør herved betragtes som en række krav til virksomheder, herunder landbrug, som skal sikre bedre vilkår for dyrene og menneskene. Som virksomhed i Danmark betyder parametrene, at du måles på, hvor stor miljøeffekt du bidrager med.

 

Den bæredygtige produktions betydning for hobbylandbrug og dyrevelfærd

ESG-kravene betyder at landbrug- og fødevareproducenter i høj grad skal forholde sig til følgende:

  • Miljømæssige indsatser: biodiversitet og miljøtiltag
  • Sociale indsatser: arbejdsmiljø, ledelse og rekruttering
  • Økonomiske indsatser: strategi, budget og årsregnskab

Kan en dansk virksomhed ikke redegøre for dette, vil det skabe udfordringer med lånemulighederne i banken samt finansielle samarbejdspartnere. Med andre ord kan det have store konsekvenser for virksomheder, som ikke forholder sig til ESG. Også de mindre hobbylandbrug bør tage del i ESG med henblik på miljøet og dyrevelfærden. De mindre landbrug kan nemlig også gøre en stor forskel for miljøet, og bør overveje de positive aspekter af ESG for dyrenes velfærd.

 

Hvorfor du som landmand bør forholde dig til ESG

Overvejer du at blive landmand, eller er det måske allerede, er der altså en masse fordele i at forholde sig til ESG – ikke blot for din egen skyld, men også for din omverdens skyld. Er du stadig i tvivl om, hvordan helt præcist skal forholde dig, eller har blot lyst til at konferere med professionelle, kan du blandt andet læse mere om landbrugsrådgivning eller kontakte en professionel. De vil med garanti kunne guide dig til et mere bæredygtigt og sundt landbrug.

 

 

Tags

ESG

Læserne kommentarer