Find det bedste hø til din hest

30. maj 2022

Der er stor forskel på hø

Hesten er et fantastisk dyr. Det er smukt og elegant og besidder samtidig en usammenlignelig råstyrke. Men ligesom alle andre levende væsner har hesten behov for det rette brændstof for at fungere optimalt. Det er derfor helt essentielt, at du finder foder af god kvalitet, som kan holde din hest i gang.

 

Der er mange faktorer at kigge på, når du skal vælge det rigtige hø til din hest. Noget hø har eksempelvis et højere sukkerindhold end andet. Alt efter hvad du bruger din hest til, og hvor meget den yder på ugentlig basis, kan hø med et højt sukkerindhold være gavnligt for den.

 

Vælg et firma med kvalitetssikring

Det absolut vigtigste i processen er, at du finder hø til heste i høj kvalitet. Det er derfor en rigtig god idé at købe foder hos et firma, som er kvalitetssikret. Derved er du garanteret hø af den allerbedste kvalitet, og du vil kunne refundere produkterne, hvis de ikke laver op til dine forventninger.

 

Et kvalitetssikret firma stiller store krav til produktionen og bearbejdningen af de produkter, de har på hylderne. At handle hos et sådant firma er derfor et godt udgangspunkt.

 

Skal din hest have mark- eller kunsttørret hø?

Når du har fundet en god forhandler, bør du tage stilling til, om du vil benytte marktørret eller kunsttørret hø. Marktørret hø bliver liggende på marken i en uges tid, indtil det har opnået lagerfasthed. Kunsttørret hø ligger til tørre på marken i et par dage, hvorefter det sendes på et tørreri. Generelt er foderværdien højere i kunsttørret hø, fordi en større del af næringen bliver indfanget i høet grundet den korte tid på marken.

Læserne kommentarer