Derfor spiser katten græs

08. mar 2022

Dyrlægernes bud på, hvorfor din kat spiser græs

Har du også undret dig over, hvorfor din kat spiser græs? Måske har stillet dig selv spørgsmålet, hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge? Der kan være flere svar på, hvorfor din kat spiser græs, men i udgangspunktet er der ingen grund til fortvivlelse – og det at spise græs, er blandt både hunde og katte en ret udbredt ting. Katte er forskellige, og det er derfor ikke til at sige, hvorfor lige præcis din kat spiser græs. Det vil din egen dyrlæge kunne give et godt svar på. 

 

Græs kan være gavnlig for din kat

Der er ikke et endegyldigt svar på, hvorfor din kat spiser græs. Et bud går på, at det handler om de næringsstoffer, græs indeholder. Kattene kan have nedarvet en bestemt bevidsthed omkring, hvilke næringsstoffer de har behov for, og at nogle af disse altså findes i græsset. Græs indeholder blandt andet et vitamin, der hedder folsyre, som er godt for kattens helbred, idet det bidrager til produktionen af hæmoglobin. Derudover kan græs fungere som middel til at kaste op, og nogen mener, at katten derfor spiser det for at få gang i systemet og komme af med hårbolde. Det er ikke nogen hemmelighed, at katte er forfængelige – de bruger meget tid på at sørge for, at deres pels står skarp, og på den måde kommer de til at sluge en del hår. Spisning af græs kan altså også være en instinktiv reaktion på forstoppelse for katten.

 

Kontakt din dyrlæge, hvis din kat spiser skadelige planter

Hvis din kat derimod begynder at spise mere skadelige planter, er det en god ide at kontakte din dyrlæge – også hvis du er i tvivl om, hvorvidt planterne er giftige eller ej. Eksempler på planter, der indeholder giftige stoffer, er:

  • Kærlighedstræ
  • Fredsliljer
  • Bær på ligusterhække
  • Rhododendron

Kontakt din dyrlæge, hvis du ser din kat spise de giftige planter eller ser symptomer såsom opkast over længere tid, katten savler, får kramper eller diarre.

Læserne kommentarer