Tegn på at det er tid til at aflive din kat

14. maj 2021

Hvornår er det tid til at aflive sin kat?

Et kæledyr kommer tæt ind på livet, og ofte mere end vi havde regnet med. Derfor er det ikke rart, når et kæledyr skal aflives, og det kan være en rigtig svær beslutning at tage. Er din kat blevet gammel eller syg, så den er i konstante smerter, som ikke ser ud til at kunne blive bedre, er det dog din pligt at sørge for, at katten bliver aflivet.

Tegn på, at din kat skal aflives

Det kan være svært at finde ud af, hvornår det ikke går længere og din kat skal aflives. Men der er specifikke tegn, som kan tyde på, at det er der, det fører hen. Det er blandt andet følgende tegn:

  • Din kat har ikke længere lyst til at spise
  • Din kat kan ikke bevæge sig rundt på samme måde, som den altid har gjort
  • Din kat ligger stille og har ikke lyst til, at der skal ske noget
  • Aggressivitet mod dig eller andre i hjemmet

Hvis du kan kende disse tegn hos din egen kat, tyder det på, at alt ikke er, som det skal være, og du skal hurtigst muligt få din kat til en dyrlæge, som kan finde ud af, om der er noget alvorligt galt. Udover ovenstående specifikke tegn tyder det også på, at der er noget galt, hvis du fornemmer, at livsglæden og livskvaliteten hos din kat er faldende. Som kæledyrsejer, der har været sammen med sit kæledyr i lang, vil man i langt de fleste tilfælde hurtigt kunne fornemme, at alt ikke er, som det plejer.

Er du i tvivl, er det altid en god ide at besøge en dyrlæge, som vil kunne give en faglig vurdering og hjælpe med at tage den svære beslutning.

Sådan foregår en aflivning

Når du skal aflive din kat, foregår det hos en dyrlæge. Din kat får en indsprøjtning, hvorefter den bliver bevidstløs og stopper med at trække vejret. Din kat vil ikke mærke hverken smerte eller ubehag under processen, men det kan alligevel være en voldsom oplevelse som kæledyrsejer.

Læserne kommentarer