At tage afsked med dit kæledyr: Sådan kan man planlægge en smuk og meningsfuld ceremoni

10. aug 2023

Planlægning af begravelsesceremonien

Et kæledyr er en trofast følgesvend igennem livet. Har man mistet et kæledyr, kan det derfor virke uoverkommeligt. Hvem der før har bragt glæde i dagligdagen, er nu væk - og man er tvunget til at skabe en tilværelse uden sit kæledyr. At tage afsked med et kæledyr kan være en svær og følelsesmæssig tid, men en bedemand kan hjælpe med at skabe en mindeværdig ceremoni og støtte i sorgprocessen. Vælger man at begrave sit kæledyr, er der mange veje at gå. Man kan få kremeret dyret på en klinik eller begrave sit kæledyr i hjemmet. Mulighederne er mange. Af den grund kan det være en fordel at alliere sig med en bedemand i forbindelse med den sidste afsked.

 

Skab en mindeværdig afsked med personlige elementer

Vælger I at holde en begravelse for jeres kæledyr, kan I med fordel inddrage personlige elementer under ceremonien. Dette kan være med til at bringe minder frem og skabe en unik hyldest af dyret, som har vakt så meget glæde. I kan eksempelvis fortælle sjove anekdoter fra kæledyrets levetid, bruge musik eller oplæse poesi. Ønsker I at have kæledyret helt tæt på, kan I inkludere billeder og videoer i ceremonien. Skulle I være i tvivl om, hvordan I skal strukturere begravelsen for at skabe en meningsfuld afsked, kan I søge rådgivning hos den nærliggende dyreklinik eller hos en bedemand.

 

Saml dine nærmeste til mindesamling

Efter en begravelse samles man ofte til en bid mad eller en kopkaffe. Her kan man udveksle minder og historier om kæledyret og dets mange bedrifter. Når man skal holde en mindesamling, kan det være en god idé at overveje, om der skal være aktiviteter eller et bestemt tema, som minder om kæledyret. Herudover er også mad og drikke en væsentlig del af mindesamlingen. I sørgeperioden er det dog ikke sikkert, at man har overskud til at planlægge et stort gilde. Hvis dette er tilfældet, kan man søge hjælp hos en professionel bedemand.

Tags

Bedemand

Læserne kommentarer